lauantai 1. syyskuuta 2012

Sukkasatoon mukaan

Pohdiskelin pitkään lähdenkö sukkasatoon, vai kudonko, mitä milloinkin mieleen juolahtaa, kun keskeneräisiä projekteja pursuaa sieltä ja täältä - niin neuleita kuin tilkkujuttujakin. Töissä tuntuu vauvoja syntyvän kuin sieniä sateella. Ainakin noita junasukkia voisi tehdä varastoon, ainakin yksi vauva näyttää taas olevan tulossa.

sukat4

Nämä pienet junasukat valmistuivat pääosin autoillessa mökille ja takaisin. Tyttövauvan isä palaa töihin muistaakseni ensi viikolla.


bloginappi 2012
  
Päätin lopulta osallistua sadonkorjuuseen ja pääsin Hillokellariin. Tämä on toinen satoiluni. Tällä viikolla olen ollut puolikuntoinen ja pääasiassa makaillut työpäivän jälkeen takaraivollani. Samalla olen surffaillut Ravelryssä ja etsinyt sopivia sukkamalleja, onhan niitä ollut suosikeissa ja jonossa jo entuudestaankin. Olen myös selaillut muutamia sukkakirjojani. Haluan tehdä kauniita, mutta ei liian monimutkaisia sukkia.
Perjantain lepuutin kotona pienessä lämmössä. Kasasin sängylle sukkalankani ja sovittelin sukat ja mallit yhteen. Kaikkiaan niitä kertyi suunnilleen 10 ohjetta/lankaa. Kaikkia en ehdin sukkasadon aikana tehdä, mutta katsotaan, mihin rahkeet riittää. Suunnitelma on kerrankin tehtynä. Pikkuveljeni täyttää kolmen kuukauden päästä pyöreitä, joten aloitan hänen sukistaan ja niihinhän piti käydä ostamassa lanka Lankaideasta.

nasinneulat

Tiistaina käväisin töiden jälkeen siipan kanssa Tampereen Metso-kirjastossa. Siellä oli tilkkkukilta Näsin Neulojen 10-vuotistilkkunäyttely - Tilkkupolkuja 10 v. Taas pääsin katselemaan tilkkujen väriloistoa.


nasinneulat2

Näyttely on auki 28.8.-8.9.2012 kirjaston aukioloaikoina. Poikkea sinäkin, jos olet lähietäisyydellä.

Irma Tilkuista totta -blogista antoi minulle tunnustuksen.

 

Kaunis kiitos Irma :). Voisin pongauttaa tunnustuksen heti takaisin. Tällä kertaa olisin tunnustusta jakanut eteenpäin tilkkuilijoille, mutta näyttää jo suurin osa sen saaneen. Seuraan säännöllisesti massiivista määrää käsityöblogeja ja tunnustuksen voisi jakaa jokaiselle niistä.
Siispä kaikille täällä piipahtaville bloggaajille: I love your blog.

Viikonlopulle on taas kasautunut hommia enemmän kuin ehtii tehdä - menenkö siis vain sohvalle kutomaan, etten stressaannu. Yksi hullu juttu on kesken ennen sukkasatoon ryhtymistä - siitä lisää valmistuttuaan.

Ainakin sauna, uinti ja pihvi tänään illansuussa ovat ohjelmassa. Meillä on tänään hääpäivä ja siippa hemmottelee minua yleensä pihvillä ja hyvällä viinillä. Toivottavasti saan samalla karkotettua poskionteloita kohti hivuttautuvan taudin valkosipulin voimalla.

Rentouttavaa viikonvaihdetta.

3 kommenttia:

Mummon Pajukori kirjoitti...

Suloiset sukat olet neulonut sukkasatoon:-)

Eija kirjoitti...

Kiitos näyttelyvinkistä. Minäkin olen aloitellut sukkia sukkasatoon...

Tiinatei kirjoitti...

Söpöt sukat! Mietin itsekin tuota sukkasatoa (tämäkin on ihan uusi juttu minulle), mutta nyt on niin paljon muuta kesken, että jätän väliin.