torstai 16. elokuuta 2012

Vihdoin jotain valmista

Huh huh, kun loman päättyminen ja töiden alku alkoi rytinällä. Ei ollut vähitellen mieleen muistuttamista, mitä työpaikalla yleensä tehdään tai tutustumista taas omaan työpisteeseen. Se oli täyttä menoa ensi hetkestä asti. Olin niin poikki työpäivien jälkeen, ettei mihinkään aivokapasiteettia vaativaan ollut resursseja. Kohta kaksi viikkoa on kulunut töissä, vieläkin on kiire, mutta onneksi vähän toimertuu jo johonkin kotonakin.

etiopialainen ateria

Viime viikonloppuna ajoin Pohjanmaalle serkkutapaamiseen. Voi sanoa, että se on jo perinteinen, kun nyt oli kahdeksas kerta. Kokoonnumme leikkimielisiin kisoihin, jonka järjestäjänä on äitin sisarusten lasten kukin sisarussarja vuorollaan. Nyt on kierros mennyt kerran ympäri, toivottavasti tapaamiset vielä jatkuvat.
Tänä vuonna kisat jäivät osaltani lyhyeen, kun piti kiitää Vaasaan YO-tapaamiseen. 55 luokkakaverista oli 30 tullut tapaamiseen. Ai miten ihanaa oli tavata vanhoja kasvinkumppaneita. Monilla piirteet olivat säilyneet niin, että heidät tunnisti heti. Joidenkin kohdalla joutui miettimään, olenko koskaan nähnyt tuota ihmistä. Pääsimme käymään vanhassa koulussamme, jonka alakerran oli vallannut musiikkiopisto, eikä se ollut tietenkään enää entisensä. Muistelimme, missä kunkin opettajan luokka oli ja mitä oli jäänyt päällimmäisenä mieleen.
Saimme nauttia etiopialaisen aterian, joka oli aika hot, vaikka kuulemma ohje kokille oli, ettei saa laittaa liikaa chiliä. Oikeaoppisesti se pitäisi syödä käsin niin, että "lätystä" otetaan pala ja sillä kaapaistaan annos, joka laitetaan suuhun. Etiopiassa ei kai haittaa, että kana keitetään luineen :) Oli eksoottinen kokemus. Viimeistään viiden vuoden kuluttua on seuraava tapaaminen. Psykologiluokkakaverimme totesi: vanhetessa vanhat ihmissuhteet tulevat entistä tärkeämmiksi ja kaikki paikalle tulleet olivat tosi iloisia tapaamisesta. Joku luokkakavereista laittoi jälkeenpäin viestiä, että seuraavana päivänä soi päässä Kelan laulu: "Meistä tuli
lääkäreitä..."

torielämää   

Aamulla hotellista herättyäni ajattelin jättää vielä jäähyväiset torille ja vapaudenpatsaalle, ennenkuin jatkaisin matkaani. Hämmästys oli suuri, kun torin olivat vallanneet kirpputorimyyjät ennen puolta päivää.

markkinaväkeä

Vaasaan ajellessani huomasin, että viikonloppuna oli Isonkyrön 1700-luvun markkinat. Olen monena vuonna halunnut käydä siellä, mutta en koskaan ole ollut ao. viikonloppuna maisemissa. Kun ajelee yksin, niin voi päättää, mihin suuntaan etupyörät kääntyvät - siis markkinoille.

savenvalaja   

Suurin osa myyjistä ja myyntiartikkeleista sopi vanhan ajan tunnelmaan ja myyjät olivat nähneet vaivaa omassa pukeutumisessaan. Pohjalaisen (sanomalehti) mukaan myyjiä oli ennätysmäärä 155 ja
kävijöitäkin oli runsaasti huonosta kelistä huolimatta. Työnäytöksiä ja "sotanäytöksiä" oli myös
ohjelmassa. Vau - tänne täytyy päästä uudelleen. Kuvia en oikein kehdannut ottaa, ettei myyjät luulleet minun tekevän "teollisuusvakoilua".

markkinatuliaiset   

Ostokseni jäivät aika vaatimattomiksi - kaksi piparimuottia ja korvikset. Paljon muutakin ostettavaa olisi ollut ja tehnyt mielikin, mutta muistin, että kotona odottaa paikkojen läpikäynti ja tarpeettoman tavaran uloskanto, joten hillitsin itseni.

pingotus

Vihdoista viimein sain kasteltua pingotukseen heinäkuun puolivälissä aloittamani ja nopeasti valmistuneen huivin. Huivi on hauskan mallinen. Ohje on Moda 4/2011 -lehdestä. Lehden malliin en kiinnittänyt huomiota, se oli siinä jotenkin huonosti esillä, mutta onneksi on kanssabloggaajia, joiden innoittamana itsekin päädyin tuon huivin tekemiseen.

pingotusalusta

Ensimmäisen kerran käytin pingotusalustaksi ostamiani vaahtomuovipalasia. Yhden palan koko on 50 x 50 cm ja ne saa liitettyä toisiinsa kuin palapelissä ja vievät säilytyksessä kohtuullisen vähän tilaa. Tuli ostettua niin monta palaa, että aika isonkin työn saa huoletta pingotettua.

huivi12

Käytin ohjeenmukaista Regia hand dyed effect- lankaa, jota kului 78 g. Neuloin 5,5 mm:n puikoilla, kun en löytänyt 5 mm:n puikkoja. Jos tekisin tämän huivin uudestaan, käyttäisin ehdottomasti pienempiä puikkoja.

helmet

Mammuttipostauksen lopuksi on vielä ihan pakko näyttää kummitytöltä (pian 3 v) saamani helmet. Äitinsä on auttanut kuulemma ihan pikkuisen niiden tekemisessä. Ne sopivat oikein hyvin alennusmyyntimekkoni kanssa, mutta pallukat valitettavasti vähän kutittavat, joten täytyy käyttää niitä jonkin kaulaa suojaavan vaatteen kanssa.

Onnittelut, jos jaksoit kahlata pitkän postauksen tänne asti.
Lopuksi toivottelen oikein rentouttavaa viikonloppua. Itse aion uida paljon, syödä hyvin ja ehkä vähän juoda viiniäkin.

13 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Töihinpaluutarinasi on kuin omani. Itse en ole vielä edes toimeentunut (minulle ihan uusi sana, mutta luulen ymmärtäväni), ja iloitsen siitä, että nyt on perjantai. Piparimuotit ovat kauniita vaikka esillä pidettäväksi. Ja tuo Moda pitää kaivaa jostain, lankaa jo ostin huivia varten Tallinnasta, nyt löytyi sille malli. Rentouttavaa viikonvaihdetta!

Tiinatei kirjoitti...

Unohtui kysyä, mistä noita pingotusalustoja saa, ovatko kalliita?

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis huivi, voi kun jaksaisi itse vielä kutoa! Kävin itse myös Isonkyrön markkinoilla ja siellä on aivan ihana tunnelma joka kerta.

Irma kirjoitti...

Huivi on kaunis, väri sopii hyvin mekkosi kanssa joka sekin on kivan värinen:)

Unknown kirjoitti...

Aivan ihana tuo huivisi.
Minun pitää katsoa, on kaapissa tuota lehteä, en ainakaan muista. Taisin alottaa tilaamisen joskus syksyllä.
Teillä on näköjään myös kallioinen ja kivinen mökkitontti. Kaunis on tuo kuva.

Mukavaa viikonloppua.
ps. ihan sippi olen minäkin työpäivien jälkeen ollut !!!

miutsi kirjoitti...

Ihana huivi :)
Ja noi tapaamiset on mukavia. Meillä oli muutama viikko sitten koko luokka-asteen tapaaminen. Eihän siellä kaikki ollut, mutta osa nyt ainakin. Viimeks osaa nähnyt joskus 25 vuotta sitten...

Hepsi kirjoitti...

Kaunis on huivisi!
Ja tapaamiset on aina ihania!

Ullakon Aarteet kirjoitti...

Tervetuloa 1700-luvun markkinoille elokuussa 2013 :) Kaunis huivi ! Mikäli mielit meille myyjäksi, kannattaa lähettää markkinoiden nettisivun kautta s-postia postituslistalle pääsyä varten ;)

MINNA kirjoitti...

Voi, miten kaunis huivi!

MINNA kirjoitti...

Voi, miten kaunis huivi!

Tiinatei kirjoitti...

Kiitos alustan osto-osoitteesta!

Irma kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani.

Pirena kirjoitti...

Minäkin tykkään huivistasi. Olen tuota samaa mallia nähnyt muissakin blogeissa. Voisin tehdä jos siinä ei olisi noin paljon sileää. Tosin välillä voisin poiketakin pelkästä pitsinneulomisesta.
Luin kirjoituksesi tuonne elokuun alkuun. Mukavaa juttua.
Kiva kun sinäkin löysit uuteen blogiini.