keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sukka toppas kantapäähän

Koko viime viikon olin vähän puoloikuntoinen ja se jatkui viikonlopulle, se tietenkin harmitti, kun oli niin paljon suunnitelmia.

tomaatit

Äitiltä sain pari tomaatintainta keväällä ja istutin ne lavaan, jossa piti kasvaa vain yrttejä ja salaattia. "Varkaat" pääsivät kai valtaamaan tomaatit. Äiti kävi kesällä ja antoi vähän ensiapua - leikkeli haaroja ja sitoi raskaita oksia kiinni. Tomaatit ovat oikeita mutantteja, eikä niillä ole aikomustakaan punertua. Tomaattien päällä on kaksinkertainen harso, mutta mietin kauanko uskallan pitää niitä taivasalla, etteivät palellu. Pitäisiköhän koittaa ottaa ensin yksi kypsymään sisälle.

tyrni

Tyrnimarjoja tulee tänä vuonna huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Ovat keräyskypsiä viikon tai viimeistään kahden päästä. Ne ovat aamuisin niin hyviä jogurtin ja pähkinämyslin kanssa.

hämähäkinseitit

Sunnuntaita vasten yöllä satoi aika rankasti. Sunnuntaiaamuna uimaan mennessä ranta oli mielenkiintoisen näköinen, kun varvukko oli täynnä hämähäkinseittejä, joihin oli jäänyt vesipisaroita.

mustikat

Pihassa oli mustikoita vielä keräämättä. Sain täyden poimurillisen isoja, makoisia mustikoita, eivät olleet vielä ollenkaan vetisiä. Sienimetsään en uskaltanut lähteä, kun olo oli vielä vähän hutera.

sukat5

Sukkasatoon aloittelin veljen villasukkia. HYvä suunnitelma ei toteutunut, kun lankani oli lopulta liian ohutta valitsemaani malliin. Poimin Ravelrystä vice versa -sukkaohjeen.

sukat6
 
Sukka eteni ihan kivasti kantapään kääntöön asti. Tuossa kohtaa jäin keskelle sukkaa. Sitten ohje käski kutoa yhteen langankierron ja silmukan. Jäin ihmettelemään, tehdäänkö nuo yhteenneulonnat samalla kerroksella kaikki tai kahdella kerroksella. Lueskelin kantapään ohjeita Wendy D. Johnsonin kirjasta. Nyt kun sukka on levännyt pari päivää, niin ehkä se sujuu - täytyy yrittää. Sukkasato ei lähtenyt siis ihan vauhdikkaasti etenemään.
Työläisen illatkin ovat niin kiireiset. Maanantaina aloitin jumpan ja eilen oli syksyn ensimmäinen kiltailta. Tänään onkin pyykinpesupäivä ja huomenna kuoro. Viikonloppu on taas ihan kohta käsillä.:D

3 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Kyllä ne neulotaan samalla kerroksella yhteen, jos vaan mie tarkoitan samoja langankiertoja kuin sie.

famu kirjoitti...

Paljon satoa olet saanut ja kaikki niin lähimaastosta,omasta pihasta.Siihen ei kaupunkilaisella ole mahdollisuutta.Mustikat on nyt helppo poimia,kun syksyn tullen nääkyvät jotenkin paremmin.

Tiinatei kirjoitti...

En ole koskaan aikaisemmin oikein innostunut noista väärinpäin sukista, mutta tuohan näyttää mielenkiintoiselta!