sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuosi lähenee loppuaan

sukat16

Joulunpyhinä - tai oikeastaan matkalla pohjanmaalle ja tapanin päivänä ja sitä seuraavana torstaina tikuttelin kuopukselle sukat. Lanka on mustaharmaata Novita nostalgiaa, ohje Urho-sukat, tikutettu 3,5 mm:n puikoilla ja vauhdilla mentiin. Pidän Tiina Kuun ohjeista. Siipallekin on sukkalangat ostettuna ja mallikin katsottuna, samoin itselleni. Prinsessalle valmistui sukat  Kukkaketo-langasta torstaina Rautarouvaa ja Da Vinci koodia katsellessa. Sukat on jo perillä, ei tullut kuvattua, eikä punnittua.
Perjantaina oli käytävä töissä, kun muuan herrahenkilölle piti esitellä toimintaamme. Samalla hain kotoa vähän kankaita ja lehtiä.


kankaat8

Levittelin tilkkutyökankaat tuvan lattialle ja selailin lehtiä. Alkaisivatkohan kuiskutella, miksi haluavat vai laitanko takaisin kaappiin? Pientä supinaa alkoi jo kuulua - saa nähdä, alkaako jotain myös tapahtua.

sukat17

Minulta jäi noin vuosi sitten vaiheeseen nämä sukat. Mustaa kun on ja talvella iltaisin tekee, niin tietenkin silmukka onnistui putoamaan ja jouduin purkamaan muutaman kerroksenkin molemmista sukista ja sitten kai tuli mielenkiintoisempia projekteja. Nämä nyt olen kuitenkin päättänyt selättää. Lanka on ihanaa regia silk -sukkalankaa ja silkin ansioista tuntuu ipehmeältä neuloa. Toisaalta lanka on nyhrääntynyt jo pussissa, joten ei taida sukat olla pitkään siistit.

langat2

Perjantaina kävin lankakaupassa, kun keskimmäiseltä tuli tilaus sukista - vedensinivihreistä, solideista. No sellaistahan lankaa ei löytynyt, vain kaksi erilaista kirjavaa. Teen näistä "koevedokset" ja pidän ne itse, jos tulee ihan kamalat. Prinsessaltakin tuli tilaus - vaaleanpunaiset sukat, joissa on punaiset sydämet. Äitinsä oli sitä mieltä, että turkoositkin olisi ihan ok. Katsotaan, mitä pajassa kehkeytyy. Prinsessan (5v) ohje oli, että osta lankaa, jota voi pestä :). Tuleva käsityöihminen?

Lauantaina oli ihan kummallinen keli. Vastaranta oli hävinnyt ja maailma oli vahvassa sumussa. Päiväkävelyllä maisema näytti satumetsältä. Pakkanen nappasi hengityksen, joten nauttiminen sadusta jäi lyhyeen. Myöhemmin iltapäivällä keli kirkastui ja vastarantakin näkyi selvästi.
Kaiken hulinan jälkeen on haasteellista pysähtyä, lauantaina  olisi pitänyt taas päästä kiitämään jonnekin, kankaiden katselu, sukkien jatkaminen ja podcastien kuuntelu eivät antaneet riittävästi virikkeitä. Tuli mieleen, tarvitsenko jonkin retriitin ilman sähköisiä vempaimia - mukana ainoastaan joku kirja ja mahdollisesti yksi yksinkertainen keskeneräinen neule, jotta oppisin pysähtymään ja rauhoittumaan.

Jos joku olisi sanonut minulle, että vietän lauantai-iltaa siipan kanssa pelaten angry birdisä olisin nauranut. No, eilen illalla istuttiin vierekkäin pelaten - vielä tämä - vielä tämä - tämä on saatava läpi. Onneksi oli edes sukankudin kädessä, että siipan pelatessa sain tehtyä aina muutaman silmukan eteenpäin. Aika kului nopeasti, eikä ehtinyt mietiskellä turhia. Oli oikeastaan kivaa. Pitääköhän peli ladata myös omaan pikku Nexus7-tablettiini blogien, videopodcastien ja musiikin kaveriksi. Tabletti oli joululahjani, enkä taitaisi pärjätä enää ilman sitä:)

9 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Samanlainen kummallinen keli oli täällä eilen. Pakkanen paukkui ja silti sumu peitti näkyvyyden kotona vastarannalle ja matkalla töihin näkyvyys oli muutama kymmenen metriä. Aika hyvä pysähtymisen pakko tulee kun esim tietsikka yksinkertaisesti hajoaa...
Komiat sukat!
Hyvää Uutta Vuotta!

Tilkkureppu kirjoitti...

Komiat sukat, tein pojalle kanssa tosta nostalgiasta, siinä oli vähän sinistä, sitä oli kiva kutoa. Eiköhän noista kankaista jotain kivaa synny! Eilen oli täällä kans sellainen huuruinen ilma, oli niin kaunista!
Hyvää Uutta vuotta 2013!

TeSa kirjoitti...

Ihanat sukkaparit ja uusiin valittu hyvät värit ja pesunkestävät langat =)
Hyvää uutta vuotta sinulle.

Irma kirjoitti...

Kiinnostavan näköisiä kankaita, mielenkiinnolla odottelen mitä niistä syntyy:)
Kyllä joskus on hyvä pysähtyä ja rauhoittua vaikka se vaikeaa välillä onkin.

Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta!

Marle kirjoitti...

Ihania kankaita! Tarvitsisin nyt kipeästi sinisiä, eikä varastoistani tahdo löytyä mieleisiä. Pidän nostalgia-langasta. Sukat valmistuvat siitä nopeasti. Välillä kun tuntuu, etten pysy paikallaan ja koko ajan on jotain höyryä päässä, rauhoitun muutamalla joogaliikellä. Oikein hyvää ja antoisaa Uutta Vuotta!

Unknown kirjoitti...

Kauniita sukkia, ja ideoita sinulla näyttää olevan.
Oikein hyvää alkavaa vuotta 2013

Eija kirjoitti...

Kivoja tilkkukankaita. Sukissa on nätti neulemalli. Teknisiä laitteita on niin moneksi nykyään, minullakin on nyt kannettava kirjan kuuntelulaite. En ole vielä opetellut sen käyttöä.
Hyvää uutta vuotta myös sinulle.

Eija kirjoitti...

On niin pehmoisen näköiset sukat;)
Tilkut varmaan hyppäävät syliisi kohta, eivät ne jouda paljoa odottelemaan, vai mitä :)
Nuo hamoset olivat tosi söpöjä, tekis mieli tehdäkkin, mullakin on kankaita aikaslailla.

Oikein hyvää uuden vuoden alkua !!

*VEKKI* kirjoitti...

Siis sinullekaan ei kankaat oikein kuiskuttele. Olen minäkin odotellut tässä kangaspinojen keskellä, josko joku sanoisi mitä kivaa alkaisin tehdä. Mutta ei ainakaan vielä: