sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Tulkoon joulu

paivis 2012 

Olen jo pitkään suunnittellut tekeväni prinsessalle ja pikkusiskolle monitaskumekot. Sisäinen harmoniani joutui koetukselle, kun taskujen sijoitus on epäsymmetrinen. Pienempään mekkoon en saanut hihataskua, kun se oli niin pieni. Mekot ovat kooltaan 122 cm ja 98 cm. Ompelin kaupunkikotona mekot niin pitkälle, ettei tarvinnut käyttää enää saumusria. Enää oli jäljellä helman ja hihansuiden kääntö, nappien ja taskujen teko ja kiinnitys - oli siinä silti vielä aika paljon tumpuloimista. Lopputulokseen olen tyytyväinen, toivottavasti saajatkin. Pieni kipinä syttyi, josko alkaisin tekemään kaapissa marinoituneet vaatetuskankaat päällepantaviksi.

joulukuusi (1024x768)

Tänään järjestelin paikat joulukuntoon, kaivoin kaapista liinat ja joulukoristeet. Lopuksi koristelin kuusen. Tänä vuonna keskimmäisen virkkaamilla tähdillä, itse tekemillän ifanttilankakoristeilla ja makramenarusydämillä. Mukaan mahtui vielä jokunen Aarikan sydän ja enkeli. Kuopus laittoi pieniä palloja ja ne olivatkin ainoat muovikoristeet.

Joulun tunnelma tulee minulle läheisten ja tärkeiden ihmisten tapaamisesta. Tämä on kolmas joulu, kun isääni ei enää ole. Muutama kyynel piti tirauttaa, kun koristelin kuusta, koska minun lapsuudenkotini perinteeseen kuului, että lapset koristelivat kuusen aattona isän kanssa. Osittain siksi, että joulupukin odotus ei tuntunut niin pitkältä. Samoin tehtiin vielä kaikkina vuosina, jolloin asuin jo muualla oman perheen kanssa. Näen sieluni silmin isäni edelleen istumassa ruokailuhuoneessa omalla paikallaan tuomassa tuttuutta ja turvallisuutta.

Kahvin jälkeen lähdemme ajelemaan Pohjanmaalle anoppilaan ja äidin luo. Joulupäivän iltana palaamme takaisin ja tapanina saamme viettää yhdessäoloa omien tyttärien ja heidän perheidensä kanssa.

Toivotan sinullekin sydämellistä ja lämminhenkistä joulua.

11 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Ihanat mekot! Levollista joulua Sinulle!

Tilkkureppu kirjoitti...

Kauniit mekot tytöt saavat!
Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Unknown kirjoitti...

Kivat Kylli-tädin mekot !

Oikein hyvää joulua !

Marle kirjoitti...

Aivan ihanat pikkumekot! Ihan varmasti ovat saajat iloisia, vanhemmista puhumattakaan. Tablettini ovat noin 31 x 39 cm. Olen ne jo paketoinut, enkä tohdi enää avata. Ainakin tuon kokoiset niistäö oli tarkoitus tehdä. Rauhallista Joulua!

Irma kirjoitti...

Kuten jo edellä on todettu, mekot ovat kivoja ja hauskoja, varmasti mieleisiä:)
Oikein hyvää Joulua!

Kardemumma kirjoitti...

Hyvää ja Rauhallista Joulua Sinulle!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Hyvää joulua sinulle!

Susu kirjoitti...

Hyvää Joulua Sinulle!
Kivay on koltut.

*VEKKI* kirjoitti...

Oikein hyvää joulua sinulle myös

leenuliini kirjoitti...

Aivan valloittavat pikkumekot!
Uskon, että Isäsi oli kanssasi kuusta koristamassa, sillä eivät he niin tärkeällä hetkellä voi poiskaan olla."Maailman parhainta joululahjaa ei voi ostaa.
Sitä ei voi kääriä pakettiin kullanhohtoiseen.

Sen voi nähdä - lasten silmissä, aikuistenkin.
Sen voi myös kuulla - ystävällisissä sanoissa.
Sen voi myös tuntea - lämpimässä syleilyssä."

Onnen tuiketta.
Lempeää katsetta.
Aitoa välittämistä.
PikkuPrinsessa (10kk) halasi minua tänään ensimmäistä kertaa oikein antaumuksella. Se oli tämän joulun paras joululahjani. Mikä ihana tunne, kun pieni pää painaa rintaa vasten ja jää siihen toviksi nautiskelemaan sylin lämmöstä.

Ihanaa Joulua Sinulle!

Eija K kirjoitti...

Ihanat mekot.