perjantai 4. tammikuuta 2013

Kysymys ja luokattoman huonoja kuvia.

Ihastuin tähän Anna Dalvin huivin yläosaan. Pingottaessani huivi kuitenkin muuttui jotenkin "enkelinsiiviksi".

huivi_a

Kysynpä neuvoa, miten tästä saataisiin enemmän puolipyöreä? Olisiko pitänyt pakottaa reunaosiot suorempaan, jolloin reunaosuus olisi ehkä kaventunut? Vai pitääkö purkaa ja lisätä voimakkaammin silmukoita? Näissä mitoissa huivi on noin 150 cm leveä ja 64 cm korkea eli ihan riittävän kokoinen.

huivi_b

Edessä huivi ei tule kovin pitkälle, mutta laskeutuu aika kivasti.

huivi3

Harteille asetettuna huivi laskeutuu mielestäni kauniisti.

huivi4

Keveytensä ansioista huivi ei myöskään näytä ylitsepursuavalta. Lankana on uusi tuttavuus Drops lace, jonka koostumus on 70 baby alpakkaa ja 30 mulperry silkkiä. Aivan ihanaa lankaa neuloa. Siippa otti kuvat töiden jälkeen ennen mökille lähtöään, eikä viiden jälkeen enää valo oikein riitä:(

Kehtaako tällaisen huivin antaa miehen veljen vaimolle 50-vuotislahjaksi, vai pitäisikö sitä yrittää vielä muokata jotenkin?


säilytin

Pingoittelen tällaisten vaahtomuovipalasten päällä neuleitani. Olen säilyttänyt tähän asti niitä muovikassissa, jonka kahva on revennyt. Nyt hurauttelin niille kassin, joilla niitä on mukavampi kantaa kellariin odottamaan seuraavaa pingotusta.

säilytin2   

Tai oikeastaan tein kaksi kassia, kun niitä tuli ostettua kerralla riittävästi. Ja totuuden nimissä on sanottava, että ei ne ihan heti yleensä edes kävele kellariin, vaan saattavat pyöriä olohuoneessa hyvän tovin, joten kivampihan on katsella puuvillakassia kuin rikkinäistä muovikassia.

Monissa blogeissa on ollut kivoja kuvakavalkadeja vuoden aikaansaannoksiin. En ajatellut tehdä laajaa katsausta viime vuoteen. Olen kuitenkin kirjannut joitan vuosia lankoja, neuleita, metrejä ja eurojakin exeliin. Viime vuonna tämä huivi mukaan luettuna olen kuluttanut lankaa 2,4 kiloa ja noin 7,5 kilometriä. Varastossa on lankoja noin 13 kg. Tarkoitus onkin kuluttaa varastoa, mutta tarvittessa voin ostaa joitan tiettyä projektia varten lankaa, ellei sitä löydy varastosta.
Tänä vuonna ajattelin myös tehdä kirjanpitoa valmistuneista tilkkutöistä ja hankkimistani tarvikkeista.

Kiitos mukavista kommenteista viimeisimpiin kirjoituksiini ja mukavaa viikonloppua.

10 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kaunis huivi ja laskeutuu niin kivasti että kyllä passaa antaa lahjaksi!
Onpas mukavannäköiset kassit!

*VEKKI* kirjoitti...

Tosi kaunis huivi ja saaja on taatusti mielissään.

Tiinatei kirjoitti...

Laita vaan pakettiin, ihana huivi! Minä olen tosi huono tilastoimaan, tai aloitan kyllä innolla, mutta sitten se aina jää. Mutta ajattelin ruveta keräämään tyhjentämiäni lankarullia ja laittamaan neulomieni lankojen vyötteet talteen.

Marle kirjoitti...

Erittäin kaunis huivi! Tottakai tuo on hieno lahja, uskon saajan arvostavan kättesi työtä. Kassit ovat hyvät ja käytännölliset.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi ja kelpaa vallan mainosti lahjaksi!

Unknown kirjoitti...

Todella kaunis ja keveä huivi !!!

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis ja kepeän oloinen huivi, en osaa sinua neuvoa miten muodon saisi toisenlaiseksi.
Kauniista kankaasta olet kassit tehnyt!

Eija kirjoitti...

Kaunis huivi. Kyllä kelpaa lahjaksi antaa. Oikeastaan hyvä idea kirjata ylös lankamäärät mitä on kutonut. Ompelupuolellakin voisi jotain merkitä. Tietäisi oman kulutuksensa :D

satunNainen Paula kirjoitti...

Huivikokemukseni on niin vähäinen, etten valitettavasti osaa auttaa, MUTTA sinä varmaan autat meitsiä??
Mistä löytyy noin näpsäköitä pingoitusalustoja?? Tuohan on ihan maanmainio idea!!

Pirena kirjoitti...

Hieno huivi ja värikin vielä. Et kai sitä tosissaan purkaa meinannut? Kyllä tuo harteilla pysyy miten vaan kietaistuna.