perjantai 7. joulukuuta 2012

Finishing friday

Olen nauttinut muutamasta lomapäivästä täysin siemauksin omille asioille antautuen.
Keskiviikkona kävin kaupungilla asioilla. Kaikki mitä listalla oli, tuli hoidettua, joitain oli jäänyt laittamatta listaan ja se unohtui.:)
Itsenäisyyspäivän messun jälkeen suuntasimme mökille. Levittelin kankaani ja kutimeni ja aloin harrastaa. Illalla piti tietenkin katsoa linnan pukuloistoa.

kassit

Pikkutytöille tein kassit joululahjaksi. En ole koskaan käyttänyt mitään materiaalia näin tehokkaasti loppuun. Kangas oli jämäpala kesällä tekemistäni penkin päällisistä. Kädensijoihin oli laitettava vinokaitaletta, muuten kangas ei olisi riittänyt, kassin sisällä viimeistelyyn käytin myös vinokaitaletta.

kauluri2 


Zu
zu´s petal
-kauluri on nopeatekoinen ja helppo esim. matkaneuleena. Tässä lankana on Silje Alpakka, kulutus 72 g puikolla 4 mm. Lanka on Kauhavan kangasaitasta, kävin siellä syksyllä äitin kanssa.

kauluri3

Kävin äitin kanssa Tallinnassa Martinpäivän markkinoilla, josta äiti osti itselleen punaisen talvilakin. Hän osti myös Karnaluksista punaista Shoeller&stahlin Zimba top -lankaa. Lanka on sukkalankaa. Kaulurista tuli vähän napakampi, mutta riittävä kokoinen kuitenkin. Tämänkin tein 4 mm:n puikoilla ja kulutus oli 60 g.

langat

Näitä lankoja ostin Karnaluksista villatakkiin ja neulepuseroon. Takana oleva käsilaukku on Seinäjoen käsityömessuilta tilattu ja noudettu Tampereen kädentaitomessuilta. Tarpeena oli tuollainen pienehkö musta käsilaukku, johon mahtuu lompakko ja kännykkä. Tykkään kovasti.

keittiökankaat

Tampereen messuilla mopo karkasi käsistä, kun pääsin Kankaisen osastolle. Kiltamme pitää näyttelyn helmikuussa, aiheena on keittiö. Pitihän sitä sitten hamstrata keittiöaiheisia kankaita, kun vielä on vähän ajatus hukassa, mitä teen. Kankaiselle on tulossa omat weppisivut joulukuussa.

käsityökankaat

Olen vähitellen keräillyt aina, kun silmiin on sattunut, käsityöaiheisia kankaita. Niitä alkaa olla varastossa myös kohtuullinen määrä, joskus kai pitäisi jotain tehdäkin niistä. Mustat kankaat Kankaiselta ja vasemmanpuoleiset Tilkkutarhasta. Muutama kankaanpala oli löytänyt niin hyvin paikkansa, etten niitä enää löytänyt. Pellavamekon kuvat peilin kautta epäonnistuivat ja muutama Tampereen messuilta ostettu lankavyyhti on vielä kuvaamatta, joten tässä nyt nämä kuvalliset tunnustukset, kun niitä toivottiin.:)

Tänään tuli tehtyä pieni kävelylenkkikin, ettei varsin mökkiinny. Seuraavaksi uudet kujeet kehiin.

8 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Kauniit ja pirteät pussukat! Kaulurit aivan ihania!
Messuostokset ovat aina tarpeellisia, olen huomannut aikain saatossa, ja kauniita kankaita olet sinäkin löytänyt!

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Somat pussukat ja todella upeakuvioiset kaulurit olet tehnyt:)

Nna kirjoitti...

Kauniita huiveja. Kassit on myös ihanan pirteän näköisiä.

Tiinatei kirjoitti...

Voi miten kauniita kankaita olet löytänyt! Miten nuo jäivät minun silmieni väliin, vaikka mm. Kankaisen kulmassa vietin paljon aikaa. Onkohan sinulla kirjontakone vai millä olet saanut kauniit nimikoinnit pirtsakoihin kasseihin?

Marle kirjoitti...

Herkullisia kankaita. Osoittain samoja tuli hankittua samasta paikasta. Tyttöjen kassit ovat söpöt. Se oin kyllä ihan tunne, kun saa jonkun kankaan käytettyä ihan kokonaan.

sirimi kirjoitti...

Ihania kasseja ja kaulureita olet tehnyt.
Melkoinen määrä kankaita. Mitähän ihanaa noista loppupeleissä valmistuukaan:)
Kangashamsterina tiedän, että kun kohdalle osuu ihastuttavia kankaita, niin pakko niitä on hankkia:D

*VEKKI* kirjoitti...

Ihania kankaita löysit. Tampereella oli paljon nyt tällä kertaa ja kyllä meitsinkin kassiin sieltä jotain jäi. Kankaita ei voi vastustaa.
Kiva nähdä mitä niistä kehittelet.

Pirena kirjoitti...

Ihanat pienet kaulahuivit. Minä kun en ole vielä tilkkutöihin hurahtanut, niin en osaa niitä sillä silmällä katsoa, kauniitahan ne ovat.