sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Jellyrolleja ja tilkkukassi

jellyrollit

Tilasin green fairy quiltilta pari batiikkijellyrollia, tulliinhan ne joutuivat. Olen kerran aiemmin tehnyt tullauksen netissä ja silloin jouduin kysymään tilkkukankaan koodin. Sivuja oli varmaan neljä ja siellä kysytään mm. paino ja paljonko tilaus on neliöissä. Kun pyydetty summa oli maksettu, niin rollit olivat nopeasti minulla. Edellisestä kerrasta on jo aikaa ja taitaa taas hetki heilahtaa, ennen kuin tilaan mitään merten takaa.

jellyrollit2

Rolleissa oli muutamia samanvärisiä suikaleita. Näitä oli kiva levitellä ja silitellä.

jellyrollit3

Minulla ei ole näille mitään suunnitelmaa, mielenhäiriössä tilasin, kun olivat alennuksessa. Sen seurauksena roikuin tuntikausia pinterestissä ja opettelin pinnaamaan kivoja juttuja.

jellyrollit4

Nämä ostin aluetapaamisesta syksyllä. Nämäkin odottavat vielä sopivaa projektia. Tilkkulasagnea en halua näistä mistään tehdä.

tilkkulaukku2

Joulun jälkeen en ole ommellut mitään, kun puikot ovat tarttuneet käsiin. Nyt ryhdistäydyin ja tein tämän kassin, jota olen suunnitellut pitkään. Pilkullinen kangas on Marimekon markiisia. Välissä vanu, joka on tikattu puuvillakankaaseen ja vuorina on erillinen puuvillakangas, jossa on kiinnisilitettävä tukikangas. Vähän kone valitti jossain kohdassa, mutta onneksi ei neula edes katkennut.

tilkkulaukku

Sivuilla on kummallakin puolella kolme taskua ja päädyissäkin on taskut. Taskuissa on vuorina markiisi.

tilkkulaukku3

Sisäpuolella on myös taskut, toinen vetoketjullinen tuplatasku toinen ihan tavallinen tasku.
Ompelu ei mennyt kuin strömsössä, toinen olkahihna meni kierteelle ja ompelujärjestystä jouduin lopussa pohtimaan, kun malli oli saksalaisesta lehdestä ja ... en halunnut laittaa vinokanttireunuksia, niin olkahihnojen kiinnitys aiheutti haastetta. Ompeleminen oli kuitenkin mukavaa ja samalla useita uusia ideoita pukkasi tulemaan. Harmi, että huomenna on työpäivä.

7 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Kaikki kiva loppuu aikanaan.
Kaunis kassi. Kaiken vaivan väärti.

Marle kirjoitti...

Todella upean kassin olet loihtnut! Varmasti paljon työvaiheita, mutta kyllä on kannattanut hieman pähkäilläkin, kun lopputulos on noin hieno.

Hannele kirjoitti...

Ihania kankaita! Batiikit ovat minunkin makuuni :) Tullauksesta sen verran, että sinnehän jäävät talteen ne vanhat tullauspäätökset, niin ne voi ottaa suoraan pohjaksi, kun tullaa uudelleen. Muuttelee vaan määriä tarvittaessa... Ei sillä että houkuttelisin sinua lisää tilaamaan...

Tilkkureppu kirjoitti...

Upeita batiikki jellyjä, olisi kiva tilat kun ovat näköjään alennuksessa, mutta täytyy nyt vain ihailla koneella!
Kassi on upea!

Eija kirjoitti...

Hieno kassi ihailin sitä tuolla fb:n puolella. Kiva huomata, että se oli sinun lassisi :D Otin mitat talteen, jos keväällä saisi ommeltua tuon tapaisen.

Saija kirjoitti...

Löysin tänne blogiisi tilkkurepun kautta.:) Kivan kassin olet tehnyt! Ihania batiikkeja, ne ovat ihan suosikkeja!

satunNainen Paula kirjoitti...

Ihana kassi!! Ja taatusti tukeva, sellaisia on kiva käyttää!