sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Epäonnea neulonnassa

vine bolero4

Vine bolero on ensimmäinen ylhäältä alas aikuisten neuleeni. Katsoin mallikuvasta, että yläosa on vähän niukka ja käsivartenikin ovat vähän tuhdimman sorttiset, joten tein lisäyksiä vähän tiuhempaan kuin ohjeessa. Lankana oli ihanaakin ihanampi araucanian ranco, jota minulla oli vain kaksi vyyhtiä, ostettu pari vuotta sitten kädentaitomessuilta ja sittemmin langan valmistus on lopetettu.

Vine bolero3

Pitsikuvio oli aivan mielettömän kaunista ja koukuttavaa. Sain neuleen valmiiksi ja kokeilin toivorikkaasti päälleni. Ihana, rehellinen siippani sanoi, että tuo neule korostaa kohtia, joita et välttämättä halua korostaa. Asia selvä, myin neuleen työkaverille erittäin edullisesti, toivottavasti hän saa siitä iloa.

Luna moth shawl

Seuraavaksi aloitin Luna moth huivia kevyestä kid silk hazesta. Malli on jokseekin helppo ja neuloutui vajaassa parissa viikossa.

Luna moth shawl2

Huivi on kooltaan 130 x 74 cm, lankaa kului vajaa kaksi kerää eli 47 g.

Luna moth shawl3

Tämäkään ei asetu päälle ihan niinkuin toivoin, kovin oli kuitenkin lämmin, kun kävimme tuulessa kuvaamassa.

Leaf evolution shawl2

Kesällä tein siskolle synttärilahjaksi Leaf evolution huivin. Ihastuin malliin kovasti.
Kuvassa oleva omani on kooltaan 142 x 78 cm ja kulutti lankaa 132 g.

Leaf evolution shawl3

Voitin sukkasadossa joitain vuosia sitten Marks&Kattensin Fame trend lankakerän itse valitsemaani väriä.
Aloitin huivin kesällä. Yläosan pitsiosuuden sijaan halusin sileää. Tietäähän sen mitä siitä seuraa, lanka loppui kesken.

Leaf evolution shawl

Neule odotteli pitkään ja sitten päädyin ostamaan lisälangaksi Vikingin Nordlysiä, joka kerällä näytti aika samanlaiselta. Neulottuna värit olivat kuitenkin paljon kovempia ja jollain lailla jyrkempiä. Tässä alimmassa kuvassa värit ovat lähimpänä todellisuutta. Neule taas odotteli jonkun aikaa pingottamista. Huivi saattaa päätyä mökille, viileinä perjantai-iltoina mökille mennessä ei ole väliä, miten hyvin värit sointuvat keskenään.

Olen myös viime postauksen jälkeen saanut valmiiksi pienehkön tilkkuseinävaatteen, jonka bloggaus siirtyy loppukuun puolelle. Eipä ole tullut edes tiiserikuvaa otettua.
Puikoilla on prinsessalle neuletakki, jota jo kovasti kysellään ja odotellaan. Himppasen on vielä takakappaletta tekemättä, etukappaleet kainaloista ylöspäin ja hihojen kavennukset eli aika pitkällä jo sekin.
Työ taas haittaa harrastuksia.

7 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Harmittaa aina vietävästi, jos iso työ menee pienesti pilalle! Minun silmääni nuo kaikki kuitenkin näyttivät kovin kauniilta ja onnistuneilta!!

Marle kirjoitti...

Kauniita neuleita kaikki ja hienoa, että pusero sai uuden omistajan. Noin kaunista neuletta olisi ikävää säilyttää jossain kaapissa.

Tiinatei kirjoitti...

Vaikka on ollut epäonnea, niin tulokset on huikean ihanat!

Hepsi kirjoitti...

Minustakin kaikki neuleet ovat kauniita, mutta ainahan se harmittaa, jos valmis työ ei ole sopiva tai miellytä omaa silmää. Hyvä että sait myytyä neuletakin sellaiselle, jolle se sopii. =)

Pirena kirjoitti...

Kauniita huiveja ja tilkkutöitä. Ei aina onnistu mutta liian helposti se menisikin niin.

famu kirjoitti...

Kaunis pusero joka tapauksessa!Pianhan Sinä itsellesi uuden ja siipan mielestäkin sopivan tikuttelet.- Kauniita huiveja,ihania kankaita ....kyllä Sinulla luovuutta riittää.Ja taitoa.Kädenjälkesi noissa töissä on niin siisti ja kaunis.

mahipatel kirjoitti...

If I can write like you, then I would be very happy, but where is my luck like this, really people like you are an example for the world. You have written this comment with great beauty, I am really glad I thank you from my heart. Real Girl Number Gurugram
Real Photos Girl Gurugram