maanantai 28. tammikuuta 2013

Eiks teillä oo avantoo?

avanto

Mökkeilemme ympäri vuoden ja uimme niin kauan kuin vedet ovat auki. Siippa on suunnitellut avantoa jo pitkään ja pari viikkoa sitten hän toteutti sen. Ostimme kairan ja jääsahan ja mies hikoili jäällä ja pudotti lapion pari kertaa järveen, mutta avanto tuli - tai siis kastautumisreikä, jossa oli pakko käydä kun kerran oli työllä ja vaivalla tehty. Oli ihan mukavaa. Sen jälkeen olen käynyt työporukalla Kaupinojan saunalla ja parin viikon päästä taidan taas käydä kastautumassa.

pannunlaput

Postaustahti ei päätä huimaa. Tähän vuodenvaihteeseen on ajoittunut kaikenlaista hässäkkää ja härdelliä. Paljon on vaiheessa ja vähän valmiina. Kuvaaminen iltaisin on ihan tuskallista, kun valo ei riitä.
Killallamme on näyttely parin viikon päästä Ylöjärven Leijassa - aiheena keittiö. Sinne väsäämme mm. leegion pannunlappuja. Auringonkukat on harjoituspainanataa joskus vuosien takaisista käsityön taiteen opinnoista. Kyllä aika tavaran kaupittee - uskottava on. Toiseen kolmeen tuli idea leikatusta sharon-hedelmästä. Siinä "siemenkota" asettuu veikeästi poikkileikkauspinnalla. En taida viitsiä antaa näitä pannunlappuja meirämmiesten käsittelyyn, sen verran isotöisiä olivat.

postipussukka

Olen kauan jo suunnitellut tekeväni pussia joulukorteille. Värit eivät ole kovin jouluiset, mutta muuten tuli ihan ok. Lisäksi työn alla on pari seinävaatetta ja tabletteja. Ideaa pukkaa, mutta pakko yrittää saada jotain valmiiksi.

sukat2

Setäni täyttää ylihuomenna  70 vuotta. Tein hänelle nämä TiiQ:n Kontio-sukat. Kavennukset jouduin tekemään joka kerroksella ja niistä tuli vähän töpön näköiset, mutta muuten ihan ok. Melkein kuukausi meni näitä tikutellessa, kun ei ole oikein ehtinyt. Urhot sain tehtyä muutamassa päivässä. TiiQ:n ohjeet on niin hyvin kirjoitettu, että niistä on ilo neuloa. Lisäksi palmikoissa on aina jotain jujua - ei todellakaan mitään tylsää perussukkaa.

sukat

Viikonloppuna kävin katsomassa Tampereen työväenteatterin kellariteatterissa Rakkauden vaatekaapin. SIinä viisi naista käy elämänsä iloja ja suruja vaatteiden kautta. Tykkäsin kovasti, kaiken kruunasi hyvä seura.

Yskä on kiusannut jo toista kuukautta normaalia pahempana ja se häiritsee untakin, joten on välillä vähän veto pois. Pientä lämpöä on aina välillä ja molemmat yhdessä aiheuttavat ikävää päänsärkyä.

6 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Nuo patalaput on syytä pitää kaukana miehiltä ja kyllä naisiltakin, niin hienoja ovat, malttaako käyttää ollenkaan:)
Toivottavsti saat jätettyä yskäsi sinne avantoon:)

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Upeita ompeluksia ja ovat aivan ihanan sävyisiä.. komiat sukat olet myös tikutellut:)

Tilkkureppu kirjoitti...

Kiva tuo avanto kun on ihan omasta takaa, sinne jää kaikki kolotukset, niin olen kuullut sanottavan, en ole itse kokeillut.
Ihanan värisiä patalappuja ja eihän noita voi miehille antaa käyttöön ovat niin kauniita ja postikortti säilytin on myös kiva!
Villasukat on hyvä lahja!

TeSa kirjoitti...

Kiitos näyttelytiedosta, pitänee käydä tutkailemassa paikan päällä.

Kauniita kädentaidonnäytteitä tässäkin postauksessa.

Tiinatei kirjoitti...

Kovasti tutkimme avantokuvaa, kun on haaveena tehdä oma kastautumispaikka. Lienee ihan laiturin päässä, eli laiturin rappusilta pääsee hyiseen reikään? Onko teillä siinä pumppu vai pysyykö auki eristekannen avulla?
Ihania keittiötekstiilejä, ei noita lappuja ainakaan nokisten uunien kanssa voi käyttää.

Lappeklipp kirjoitti...

Pirtsakan näköisiä ja värisiä patalappuja ja upeat sukat, malttaako niitäkään käyttää????

Laukussani käytin "ulkopinnoissa" liimahuopaa (Ullakasta ostettua)ja pohjassa/reunoissa kovaa liimallista jäykistekangasta huovan päällä (Annettes syservicestä ostettua). Laukun sisäseinämään kahden kankaiden väliin tikkasin askarteuluhuopaa ennen kuin ompelin taskuja kiinni.
Antaa sopivasti ryhdikkyyttä muttei liikaa painoa, kun on muutenkin laukussa paljon kamaa on hyvä että laukku sinänsä on kevyt;)

Mukavaa sunnuntaita sinulle!!!!