maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kyllä mummu nyt tarkenee

huivi8

Mökki on melkein kuin hollin talli, kun perjantai-iltaisin pääsemme sinne - kesää lukuunottamatta. Minun paikkani on ikkunan puolella ja selkään vetää tehokkaasti, tuvan puolella siippa voi olla jopa teepaidassa ja minä palelen omalla puolellani.

huivi7

Dinner in the Eifel tower shawl oli tosi helppo ja nopeasti neuloutuva huivi. Aloitin sen pääsiäisen aikaan ja nyt se on odotellut pitkään lankojen päättämistä. Tein huivista ohjetta suuremman. Pingotus oli haasteellista eli sain venyttää tosissani, että sain jokseenkin sileän lopputuloksen. Lankana oli Novitan merinowoolia vanhaa varastoa. Lankaa kului 182 g ja puikot olivat 3,75 mm. Ensimmäistä kertaa taisin tehdä knitted lacea eli myös nurjalla puolella tehtiin pitsineuletta. Jotenkin kummasti taisin sitä vääntää, kun ranne tuli kipeäksi, mutta leppyi onneksi aika nopeasti.

villatakki

Puretun villatakin lanka on vyyhditty, kasteltu, keritty ja aloitettu uudelleen - toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Vielä ainakin on ihan hyvät fiilikset ja työ on edennyt nopeasti.

6 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Kaunis. Näytti ensin pitsipöytäliinalta näin tottumattoman silmään. Pitsineuleet on vaan niin hienoja.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis pitsikuvio ja näyttää lämpöiseltä, kyllä nyt tarkenee!

*VEKKI* kirjoitti...

Tosi nätti pitsi ja kivaa tulossa.

Tiinatei kirjoitti...

Kaunis malli huivissasi. En tiennytkään, että pitsiä neulotaan myös nurjalta, taas viisastuin!

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi!
Kyselit etikkahuuhtelusta ja lyhyesti yritän vastata, kysy lisää, jos epäselvää (olen viimeajat ollut huonommassa kunnossa).
Etikkahuuhtelua käytän lähes kaikkeen muutenkin, huuhteluaineen sijasta pesu-ja tiskikoneessa jne. Valmiit neuleet upotan etikka/haaleavesi seokseen, etikan määrää en mittaa, mutta summittaisesti sanoen samoissa suhteissa mennään kuin jos huuhteluaineita käyttäisi (loraus etikkaa lavuaarillisen vettä). Ja huomaa, vaatteisiin ei jää etikan hajua, tätä kun yleensä epäillään. Etikkahuuhtelu poistaa kyllä aika hyvin hajut esim. vanhoista langoista, mutta jos neule kovasti haiskahtaa, kannattaa ehkä kokeilla seuraavaa: Kaataa soodaa vaatteen päälle ja antaa olla tunteja ja sitten voi imuroida/ravistella soodat pois. Soodalla saa muuten hyvin pois oksennuksen (kissojen oksuja testattu monasti meillä) huonekalukankaista ja matoista.
Muuten, etikalla saa sähkön pois esim. tekokuituisesta hameen vuorista pois, tuli joku aika sitten testattua, kun juhlamekon vuori tarttui jalkoihin...

Anneli kirjoitti...

Kaunis hartiahuivi, kyllä nyt tarkenee.

Meillä on mökillä lämmintä kun patterit on säädetty 16 asteeseen ja loput tuleekin sitten nopsaan :)