lauantai 21. heinäkuuta 2012

Tilkkuvirrat

Voiko tilkkuilija koskaan nähdä liikaa tilkkutöitä?

tilkkuvirrat

Kerralla ehkä voi, kun väsyy, niin kaikista hienoista yksityiskohdista ei jaksa enää innostua. Kuitenkin yksi lepopäivä välissä riittää lataamaan vastaanottimen uudelleen.

tilkkuvirrat2

Mökkinaapurini kanssa olemme jo useana vuonna tehneet kesäretken Virroille tilkkutyönäyttelyihin. Perinnekylän makasiinissa on töitä kahdessa kerroksessa.

tilkkuvirrat3

Alakerran täyttivät tänä vuonna unkarilaiset tilkkutyöt. Ainakin osasta jotenkin näkyi unkarilaisuus - hyvällä tavalla.

tilkkuvirrat4

Yläkerrassa oli Eeva Hermaalan puhuttelevia töitä. Perustilkkuilijana ihmettelee, kuinka ihmiset keksivätkin niin moninaisia, hienoja tilkkutöitä. Se on sitä tilkkutaidetta.

tilkkuvirrat5

Perinteisesti yläkerrassa on myös edellisen kesän tilkkukurssin satoa. Tänä vuonna mummon pitsiliinoja muokattuna tilkkutöiksi, lisäksi teemana oli tuoli.

tilkkuvirrat6

Jos Virroille lähtee, kannattaa käydä myös kirjastossa katsomassa Helinä Penttisen crazy quilt -töitä. Niiden yksityiskohdissa riittää katselemista pitkäksi aikaa - nauhoja, helmiä, nappeja, upeita pistoja.

Totesimme, että näitäkään näyttelyä ei kannattanut jättää väliin.
Menomatkalla perinteisiin kuuluu poikkeaminen Palmroth Centeriin (vmcenter), Marimekon myymälästä löytyi pari palaa kangasta ja pusero talvea varten - ihana ohut villaneule, kaikki alenuksesta tietenkin.

6 kommenttia:

Irma kirjoitti...

SatunNaisen blogin kautta löysin tänne:)Olenkin miettinyt että jotain ongelmaa vuodatuksessa on kun blogit eivät päivity.
Jokioisilla tuli käytyä ja hieno näyttely olikin.

Tiinatei kirjoitti...

Täällä toinenkin perille löytänyt, jonkun kumman mutkan kautta. On taas kiva nähdä töitäsi. Harmittaa hirmuisesti, kun kävimme Virroilla, mutta pari päivää ennen Tilkkuvirtoja. Ja vielä enemmän harmittaa, kun luin postauksestasi, että kirjastossa olisi ollut grazy-näyttely jo siellä ollessamme. Jokioisille kyllä menen.

Eija Kause kirjoitti...

monena kesänä olen ajatellut mennä Virroille. Aina on tullut jotain muuta. Vaihdoin vuodatuksesta bloggeriin, kuntuntuu että ei tuu kuntoon ja kuvat taitaa olla mennyttä

Päivikki kirjoitti...

Käsityön ystävä ei voi koskaan nähdä liikaa käsitöitä.
Ihania töitä siulla täällä. Erityisesti pidin tuolla alemmassa postauksessa olevasta pöytäliinasta ja penkkien istumatyynyistä.

Muuten, saitko sie automaattisesti tuon ylhäällä olevan aloituskuvan tuon kokoiseksi vai löysitkö jostain asetuksen, jolla sen saa noin suureksi?

katjainkeri kirjoitti...

OHH, kiitos sinulle Tilkkuvirrat-postauksesta! Useana kesänä olen käynyt näyttelyn katsomassa ja vaikka juuri pyrähdimme Virroilla ei aika riittänyt Perinnekylässä vierailuun.

Sirpa Mettänen kirjoitti...

Virtain näyttelyitä järjestäneenä haluan kiittää sinua näistä julistekuvistasi ja koko blogista. Perinnekylässä oli näyttelyssä kävijöitä kahden viikon aikana 2143. Vielä olisi ollut Rantatien koululla mukava virolainen näyttely. Nämä ovat vakituiset näyttelypaikat vuosittain.