sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tyynyjä ja pipoja


tyynyt4

Kilta päätti lahjoittaa kainalotyynyjä vanhusten asumisyksikköön. Ehdin tehdä kaksi tyynyä.

tyynyt5

Koko noin 35 cm x 55 cm. Käytin taas mahdollisuuden harjoitella tikkauksia, vähän surkeita esityksiä, mutta mukavaa oli hurutellessa.

tyynyt6

Tässä vielä lähikuvaa tikkauksesta.

Lankakaappia järjestellessäni tuli vastaan langanjämiä, joista riitti lankaa pipoihin. Ajattelin tekeväni joskus..., mutta tiedättehän.

pipo

Tässä lankana on Cascade yarns 220 superwash, kulutus 64 g, puikot 4 ja 4,5 mm. Ohje Tincanknitsin Antler hat, aivan loistava ohje, kavennukset päälaella ovat huomaamattomat. Voisin pitää pipon itse, mutta ohjeessa oli pipo-osan puikkokoko 5 mm ja niitä olisi tarvittu, vaan eivät olleet tekohetkellä käytettävissä, joten oli tyytyminen 4,5 mm:n puikkoihin, resori on tehty 4 millisillä.

pipo2
PIPO2

Tätä pipoa oli ilo neuloa, filatura di crosan Zara plus (extra fine merino) suorastaan hyväili käsiä joka silmukalla. Ohje John Morrisonin  cable hat, lankaa kului 61 g, puikot 6 mm. Toivottavasti kelpaa perheen miesväelle, tai sitten menee hyväntekeväisyyteen.

4 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Pirtsakat tyynyt ja noita on palvelutalon asukkaiden kiva pitää kainalossa. Kivat nuo tikkaukset ovat!

Marle kirjoitti...

Varmasti ovat mummot ja papat miellissään uusista kainaloisistaan! No niin, ja nythän ne pipot ovat valmiit. Taidokkaita töitä.

Irma kirjoitti...

Oi miten kauniita tyynyjä, saajat ovat varmasti iloissaan niistä:)

Eija kirjoitti...

Kivoja tyynyjä. Minullakin sattuu olemaan noita samoja punasävyisiä kuviokankaita. Kyllä mummojen ja pappojen kelpaa lökötellä tyynyjen kanssa.