sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Neuleita Jouluyöstä juhannusyöhön

Lähdin mukaan yhteisneulontaan, jossa yllämainittuna aikana pitää aloittaa (30.4.2015 mennessä) 20 neuletta ja saada ne valmiiksi juhannusyöhön mennessä. Neuleisiin pitää kulua lankaa 50 g tai 250 m. Sain helposti listattua 17 työtä, joita olen suunnitellut ja joihin löytyy jo lankaakin varastoista.

junasukat

Jouluaattona matkalla pohjoiseen aloitin junasukat työkaverin keväällä syntyvälle vauvalle. Äitin luona joulunaika on pyhitetty neuleilta. Joulupäivänä anoppilassa kuitenkin kudoin. Tulomatkalla pimeässä tein toisen tumpun ja tapanina mökillä valmistui toinen. Halusin tehdä sukat kokoa vastasyntynyt, en vähentänyt silmukoita, mutta resorikerroksia tein aina vain 9 ja oikeita tai nurjia kerroksia 3. Niistä tuli niin söpöt. Lankaa kului 51 g eli ensimmäinen jujy-työ on valmis. Lanka on vanhaa varastoa Novitan merino woolia, joka on iät ajat sitten lakkautettu. Lankaa on vielä vähän jäljellä - pitäisiköhän vielä tehdä pieni pipo?

broken seed sock

Seuraavaksi aloitin Broken Seed Stitch -sukat. Kun perhettä oli paikalla ja vilskettä ja vilinää, niin keskittymiskyky ei ollut tapissaan ja ohjeen lukukin kärsi. En ollut lukenut ohjetta tarkasti ja aloitin kärjen jälkeen rikotun helmineuleen tekemisen vain sekavärisellä langalla ja kolmen sentin jälkeen katsoin, että tuleepa rumaa. Siinä vaiheessa "totuus" selvisi, että joka toinen kerros tehdään yksivärisellä. Siispä purkuun. Seuraavan kolmen sentin jälkeen huomasin, että olin tehnyt mallineuletta myös jalkapohjan puolella - purkuun. Kolmas kerta toden sanoo. Olin valinnut yksivärisen langan huolella niin, että se oli yhtä kirjavan langan väriä, tietenkin sillä seurauksella, että johonkin kohtaan tulee yksivärisen näköistä mallineuletta. Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä keskijalan kohdalle pohjaan 1 0 1 n -joustinta istuvuuden parantamiseksi. Apinoin sen jostain ravelryn sukkakuvasta. Ensimmäinen omaan sukkaan tehty kantapää on Fish Lips Kiss Heel, jonka ohjeen saa ostaa halvalla ravelrystä. Kantapää on periaatteessa lyhennetyillä kerroksilla tehty kantapää, nopea ja näppärä tehdä.

Ei kommentteja: