sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pientä, mutta vähän


pussukat

Jo lokakuussa valmistui pari pussukkaa, joita en ole tänne aiemmin dokumentoinut. Tein elämäni ensimmäisen saranapussukan kiltakaverin opastuksella. Pussukka on vähän liian pieni padille, kooltaan 26 cm x 17 cm, mutta niin söpö. Monessa kohdassa meinasi mennä aivo solmuun ja epäilen, onnistuisiko toinen omin avuin. Marimekon markiisin tikkaaminen pehmeällä langalla otti hermon päälle, kun lanka katkesi koko ajan. Eikös sitä sanota kuitenkin, että lopussa kiitos seisoo.

pussukat2

Olen ostanut aika monta flex framea, mutta pussukaksi asti ei ole päätynyt yksikään. Samainen tilkkuystävä opetti myös tämän näppärän ohjeen. Toivottavasti saamme sen joskus Tilkkulehteen. Tämä pussukka on kooltaan 23 cm x 17 cm ja siinä on tehty alareunaan poikkiommel, jotta pussukassa on noin 3 cm:n pohja. Seuraavassa täytyy muutama asia parannella, niin tulee vielä parempi lopputulos. Pussukka on jo säilönyt sisäänsä monenlaisia pikkukäsitöitä ja toimii erinomaisesti. Näitä syntyy varmasti lisää.

pussukat3

Näihin pikkupussukoihin koko noin 11 cm x 11 cm kului aikaa näprätessä. Mitä pienempi, sitä haasteellisempi, kun alkoi vähän paremmin sujua, pitäisi tehdä sarjatyönä tusina.:) Toisessa vetoketjussa oli kova liimareuna, joka aiheutti omat haasteensa. Ohje on mukailtu pattydoo-pussukasta. Pussukat säilöivät sisäänsä siskon tyttöjen synttärilahjat.

pikkuhuivit

Martina Behmin hauskat Scallo Pie -huivit syntyivät melkein yhdellä istumalla/huivi, koko noin 56 cm x 14 cm. Reunassa hauska kaarikuvio, joka näyttää virkkaukselta, mutta on kuitenkin neulottu. Lankana käytin vaaleanpunaisissa angoramerinovillaa 13 g/huivi ja lilahtavissa kasmirvillaa 17 g/huivi. Molemmat pehmeitä ja lämpimiä.

4 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihania pussukoita ja kaikki kauniin värisiä!
Kauniita ja kivan kokoisia huiveja:)

Tiinatei kirjoitti...

Onpa kivat pussukat! Ihanan energisiä nuo oranssit.

Tilkkutaide kirjoitti...

Kivat pussukat ja siististi tehty ja hyvät värit.

Marle kirjoitti...

Tuo saranapussukka on upea.