lauantai 22. marraskuuta 2014

Kauluri


Biscuit

Ravelrysta löysin kivan Biscuit-kaulurin (linkittäminen ei nyt onnistunut). Neulominen sujui nopeasti ja näin sieluni silmillä, miten pyöräytän sen kivasti kaulani ympäri.

Biscuit2

No, eihän se onnistunut, lörpöttää, enkä saanut sitä ollenkaan niin kivasti kuin mallinuken päällä.

Biscuit3

Näinkin olen näitä nähnyt pidettävän, vielä mahdollisesti huivineulan kanssa.

Biscuit4

Tämä on parasta, miten onnistuin sen pukemaan. Langat on vielä päättelemättä, pohdin hetken, puranko koko hökötyksen ja teen jonkin muunlaisen kaulurin.
Lanka on titityystä ostettua BC garnin semillaa, kulutus vajaa kaksi kerää. Lankaa on vielä kaksi kokonaista kerää ja etsiskelen sopivaa lakin ohjetta. Tämä on niin herkullinen väri, että tekisin siitä mielelläni villatakin, mutta se ei ole enää valikoimissa.

nappivirkkausta

Viime viikonloppuna tilkkuystävä virkkaili kauniita värikkäitä nappeja. Suureen ääneen sanoin, että en tuollaiseen nyhräykseen ala, en edes pidä virkkaamisesta. Kotoa kuitenkin löytyi varastossa marinoituneita nappeja ja heijastinlankaa. Näitä olen sitten nyhrännyt. Heijastinlanka on aika haurasta, joten päättelyvaiheessa saa olla aika huolellinen, muuten sujuu helposti ja nopeasti.

messuostokset

Tampereen kädentaitomessut on minulle must - vuodesta toiseen. Kiidin ympäri halleja. Tälla kertaa oli ostoslista suunniteltuna, mutta olin antanut itselleni luvan myös heräteostoksiin.
Valkoinen BC garnin silkbloom extra finon valkoisesta tulee minulle huivi Hulluilla päivillä hukatun tilalle. Neuvonnassa sanoivat, että toimittavat vain arvotavaran eteenpäin, minun käsin neulottua huiviani ei luokiteltu arvotavaraksi. Harmaasta tulee äidille huivi hänen vahingossa pilalle huovuttamansa alpakkahuivin tilalle. Shoppelin punaisesta pitkäväriliukuisesta zauberballista tulee arkikäyttöön energisoiva huivi, on linen villasilkkilangasta henkäyksen ohut huivi ja Louhittaren luolan sininen savu halusi myös ehdottomasti mukaan. Tarvitsin villatakkeja, mutta nuo huivilangat ovat todellisia seireenejä. Villasukkakirja ja tilkkutyökirja eivät päässeet kuvaan. Kuten voit arvata Raverlyn huivimallit ovat olleet ahkeran mietinnän alla.
Kankaita minulla on jo riittävästi, mutta oli pakko ostaa muutama kiva kangas, kun sattui kohdalle.

2 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis kauluri ja nuo nappivirkkaukset houkuttaisi myös, mutta en ole vielä kerinnyt ...kauniita!
Kivat messuostokset löysit:)

Päivikki kirjoitti...

Miekin olen neulnut tuon kaulurin ja vähän samanlaisia tuntemuksia miulla oli. Miun lanka oli silkkisekoitusta ja erityisen lörpää, joten silläkin varmasti oli oma osuutensa kaulurin hankaluuteen. Olenkin luovuttanut ja vaan kiepautan sen kaulan ympäri välittämättä siitä näkyykö kaunis kuviointi.