tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesälomamatkailua ja shoppailua

ostoksia

Tänä vuonna kesälomamatkailu on ollut kotimaan matkailua. Reitin varrelle on sopivasti :) osunut tärkeitä pysähtymiskohteita. Serkku kutsui meidät käymään vapaa-ajankodillaan Hangossa. Kaupunki näytti meille parhaat puolensa, uimme meressä, ihailimme auringonlaskua ja kävelimme pitkin rantakallioita. Äärimmäisen ihana pikkukaupunki, jossa voisi viettää enemmänkin aikaa.
Matkalla Hankoon ensimmäinen pysähdyspaikka oli Forssan Kankainen. Suunnitelmissani on päiväpeitto väriskaalana sininen - terrakota - lila, jeps älkää pyörtykö. Lopputulos ei ole ihan lähiaikoina täällä esittelyssä, mutta olen aika tohkeissani - hyviä ideoita on löytynyt lehdistä.

ostoksia2

Olen jo pitkää halunnut tavata sielunsiskoni Susun. Meillä on yhteistä ainakin mökkihöperyys, rakkaus lankoihin ja vesi. Poikkesimme siis Salossa Anjalinissa. Tarvelistalla oli Sun City Protector -lankaa ja puuvilla-villa sukkalankaa. Edellisestä oli tarkoitus tehdä aurinkohattu ja mukaan sain myös ohjeen virkattuun päähineeseen. Sukkalangat oli juuri tuntia ennen alennettu - mikä uskomaton moukan tuuri.

ostoksia3

Paluumatkalla poikkesimme Humppilassa Tilkkutexissä. Teemana oli edelleen päiväpeittokankaat - hyvä kokoelma lähti mukaan sieltäkin.

ostoksia4

Lapualla on Lapuan Kankureiden poistomyynti kerran vuodessa 2 päivää heinäkuussa. Suvulta olen asiasta kuullut, mutta aiemmin en ole käynyt.  Tänä vuonna suunnittelin reissun Pohjanmaalle kyseisten päivien aikaan. Naisia oli kuin meren mutaa ja samoin tavaraa. Ensikertalainen oli kuin Liisa Ihmemaassa. Ostoksiini olen oikein tyytyväinen. Vasemmassa reunassa on kotoa muuttavan kuopuksen opiskelijaboksiin tarpeellista tavaraa, keskellä itselle ja tyttärille liinaa ja kaitaliinaa ja oikealla joitain pyyhkeitä omaan tai muiden tarpeisiin. Siippa sanoi, että taitaa tulla vuosittainen reissu. Ehkä vielä joskus sinne suuntaankin. Kassajono kiemurteli kutomakoneiden välissä ja matkan varrella oli juomapisteitä - vettä ja kahvia, ilmaisia arpoja ja mukavaa tunnelmaa. Tunnin jonotus meni hujauksessa. Myyntitapahtuma oli hyvin järjestetty, vaikka jonottaa sai monessa paikassa. Oma keräilykassi kannattaa varata mukaan.

ostoksia5

Saman reissun paluumatkalla kävimme Keskisen kyläkaupassa Tuurissa. Jonkun kädessä näin Sun City Protector -lankaa ja koska aiemmat ostokseni oli jo virkattu hatuiksi, en voinut vastustaa alelankojen hankintaa. Kuvassa värit ovat kummalliset - alavasemmalla on sinivihreä lanka ja oikeapuoleiset ovat puhtaan liloja.

 ostoksia6

Killinkoskella poikkesimme tilkkunäyttelyn lisäksi Inkan tehtaanmyymälässä. Siellä oli jos minkälaista nauhaa - joustavaa ja joustamatonta, ihan meni pää pyörälle. Kuvassa on kolmen sekalaisen pussin sisältö käärittynä - hinta yhteensä 9 €. En laskenut metrejä, mutta edullisesti sain ja näistä riittää jaettavaksi tyttärillekin.

Ei kotimaan matkailukaan ole ilmaista, mutta onpa talven varalle taas tarviketta.

4 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Hyviä ostoksia:) Kyllä kotimaankin matkailu avartaa:)

Hannele kirjoitti...

Varaston täydennyksiksi yrittäjät noita hankintoja kutsuisivat... Kauniita kankaita, jännä nähdä, mitä niistä kehkeytyy :)

Päivikki kirjoitti...

Ihania ostoksia, etenkin nuo tilkujen värit ovat upeat - jään odottelemaan tuotoksia =)

Eija kirjoitti...

Hyvät ostokset olet tehnyt. Kotimaan matkailu avartaa.