torstai 13. helmikuuta 2014

Varastoneulontaa #1

Kaappiin jäi Heartland Lace Shawlin jäljiltä pari pientä kerää Yubinan Lace weight Cashmir-silkki-lankaa. Kerin sen yhdelle kerälle nelisäikeiseksi ja päätin tehdä tuubihuivin - taas yksi juttu jota en ole ymmärtänyt ja seuraavaksi minulla on varmaan tuubihuiveja sateenkaaren kaikissa väreissä.

tuubi

Minulla ei ollut mallia, kun en halunnut ostaa sellaista. Katsoin Ravelrysta suuntaa-antavia mittoja ja joistain kirjasta katsoin goottilaisen pitsin ohjeen ja siitä se lähti. Joulunaikaan harrastin säästöneulontaa eli moneen kertaan samaa, niin ei kulu niin paljon lankaa. Tässä jatkettiin samaan malliin. Olin kutonut jo aika pitkälle ja huomasin, että lanka loppuu kesken ja lisäksi neuleesta oli tulossa liian leveä. Neulominen oli neljällä erillisellä säikeellä aika mielenkiintoista, joten aloitin neulomaan kerän toisesta päästä ja jatkoin sitten purkaen liian leveää samalla kun neuloin kapeampaa. Olipa monimutkaisesti selitetty.

tuubi3

Tuubi tuli valmiiksi ja asettuu aika kivasti kaulaan ja on ihanan lämmin ja kuitenkin kevyt. Tykkään tosi paljon.

tuubi2

Kuvaaminen peilin kautta oli vähän hankalaa tässä alemmassa kuvassa ei oikein kädet riittäneet :)
Lankaa ei jäänyt montaa metriä. Valmiin tuubin pituus on 120 cm ja leveys 18 cm. Pitsikuviota tein 5 mallikertaa ja sivuille 3 silmukkaa edestakaisneuletta. Puikot olivat 3,5 mm:t ja lankaa kului 59 g.

batman

Tämän näköinen heppu ajeli tänään kuorma-auton lavalla pitkin Hämppiä. Onneksi pääsin asun osalta vähällä, kun se oli kaverilta lainattu.

1 kommentti:

Eija kirjoitti...

Kaunis huivi.
Varmaan oli kivat penkkariajelut.