maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tilkkupäivät

Tilkkupäivät

Blogissa on ollut hiljaista, mutta muuten on ollut kiitettävästi vipinää.
Viime bloggauksen jälkeen pari viikonloppua meni brittiläisen kangasvaihtotyön tekemisessä. Pelin henki oli, että Tilkkuyhdistys Finn Quilt osallistui vaihtoon, jossa briteistä lähetettiin Suomeen yhteensä noin metri kankaita/henkilö ja päinvastoin. Vaihtoon osallistui runsas sata tilkkuilijaa. Saaduista ja omista kankaista piti tehdä 40 cm x 80 cm tilkkutyö.
Yksi kankaista sanoi heti, miksi se haluaa valmiina tilkkutyönä ja sen ympärille kasasin työn. Moni muukin on tuskaillut työnsä kanssa ja niin minäkin. Lopulta "ähräsin" pintaa yhden viikonlopun. Työssä olevan ajatuksen leikkauskohta meni poskelleen ja alaosaan piti vaihtaa muutama kangaspala, eikä purkaminen ole koskaan hauskaa.
Seuraavana viikonloppuna oli vuorossa tikkaus. En muista koska viimeksi olisin katkaissut koneenneulan, nyt niitä katkesi 5-6, pelkäsin jo, että neulat loppuvat kesken. Tikkasin konekirjontalangoilla ja ne hiutuivat katki ja tikkaus oli muutenkin vähän haasteellista. Tikkasin, kiinnitin työn verhoon ja katsoin, mitä se vielä kaipaisi, jatkoin tikkausta, kunnes kellon oli sen verran, että oli ruvettava kiinnittämään reunusta. Kuva työstä tulee tänne huhtikuussa tai syyskuussa, riippuen siitä, tuleeko se valittua 30 edustajan joukkoon Birminghamiin Festival of Quilt -näyttelyyn.

Viime viikonloppu kului iloisessa Itä-Suomessa Imatralla, valtakunnallisessa tilkkutapahtumassa - vuosikokouksessa ja tilkkupäivillä. Kuvassa on ostokseni. Siniset kankaat tulevat työhöni valtakunnalliseen näyttelyyn, joka on heinäkuussa Oulussa. Muut ostokset ovat muuten tarpeellisia hankintoja. Killallamme on tapana lauantai-iltana käydä läpi hankintoja teemalla "Kerro ja kadu" - mikään hankinta ei kaduta. Nyt pitää saada ompelukone laulamaan ja käyttämään kankaita.

Päivät olivat loistavat kaikin puolin, tilkkuilijat otettiin avosylin iloisella mielellä vastaan ja järjestelijät olivat tehneet kaikkensa, että kävijät viihtyisivät. Olo on onnellinen, mutta väsynyt. Onneksi tajusin ottaa vielä maanantain lomapäiväksi. Nyt täytyy koota ajatuksia ja palata ehkä vielä päivien antiin, kun saan käytyä kuvat läpi.

Yksi huivikin on valmistunut jokin aika sitten. Kunhan saan siipan pysäytettyä, siitä vähän enemmän seuraavalla kerralla.

4 kommenttia:

Lea P kirjoitti...

Samaa mieltä minäkin tilkkupäivistä, kivat olivat. Sinäkin näköjään löysit aikas monta kivaa kangasta sieltä ja muuta tarpeellista.
Mä kuljin varmaan silmät kiinni kun niihin ei löytynyt tuota teemapussukkaa. Se on ihan ylihieno.

Tilkkureppu kirjoitti...

Hieno tuo pussukka, jo sen takia harmittaa etten ollut siellä:(
Kaikkea kaunista ja tarpeellista olet löytänyt!

SuviL kirjoitti...

Hienoja töitä sinulla! Itse osaan juuri ja juuri kahdesta väristä tehdä tasakokoisilla paloilla jotain tyynyä tms.
Tiedätkö jo, missä se Oulun näyttely pidetään?

famu kirjoitti...

Suurella mielenkiinnolla luin tekstiäsi tilkkupäiviltä.Olet kyllä taitava.Toinen toistaan upeampia töitä on käsistäsi syntynyt vuosien varrella.Monia vuosia olen minäkin saanut seurata.Lykkyä tykö taas uuteen koitokseen.