torstai 7. marraskuuta 2013

Karkkipussukka

karkkipussi

Syksyllä töissä kysyttiin tekisinkö jonkun tilkkutyön pikkujouluihin arpajaisvoitoksi. Aikaa oli paljon ja hövelisti lupasin. Ajattelin kuitenkin, että perinteinen tilkkutyö ei ehkä uppoa meidän väkeen, joten päätin tehdä pari karkkipaperipussukkaa.

karkkipussi2

Aiemmin en ole näitä tehnyt, mutta kristallimuovia löytyi tarkoitusta varten. Paljon pussukoita tehnyt kiltakaveri sanoi silittävänsä paperit kiinni liimalliseen tukikankaaseen. Tein sivut valmiiksi ja sitten tuli väliin muita kiireitä ja valmistuminen jäi lähes viime tinkaan. Kristallimuovin kiinnitin aaltoilevilla tikkauksilla. Ompelu sujui teflonpaininjalalla sutjakkasti.

Kokeilin toiselta kiltakaverilta saatua vinkkiä vetoketjun kiinnitykseen niin, että pussukka aukeaa hyvin. Vähän piti pyöritellä ja täytyy tunnustaa, että yksi vetskari meni kierteelle.

karkkipussi3

Vuoriksi valitsin hauskaa kangasta halloween-henkeen ja vetskarin päähän vielä samaa vuorikangasta. Pussi olisi saanut olla leveämpi tai vetoketju lyhyempi. Ensi kerralla täytyy olla ketjut valmiina ennen pussin tekoa. Muilta olen lopputulokseen ihan tyytyväinen.

8 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Minä olen kaikilta osin tyytyväinen noihin pussukoihin! Kauniit vuorikankaat ovat valinnut. Karkkipaperipussukoiden tekemisen paras puoli on varmaan se, että joutuu syömään paljon karkkeja ennen kuin saa materiaalit kasaan.

Hannele kirjoitti...

Hauskat vuorikankaat, oivallinen toteutus - meillä ahkeroidaan aina jouluisin karkinsyönnissä, niin sitten riittää papereita koko vuodeksi ;)

Eila kirjoitti...

Voi miten kivat pussukat, siistit ja nätit sekä ulkoa että sisältä!

Heidi kirjoitti...

Oi miten kivat! Pöllö veteoketjun päässä on mainio yksityiskohta :)

Tilkkureppu kirjoitti...

Hauska idea ja nuo vetoketjun päät vallan mainiot!

Unknown kirjoitti...

Voi että on ihania.
Minulla olisi varmaan jatkuva karkinhimo, jos tuollaisen omistaisin :)

Tiinatei kirjoitti...

Herkulliset pussukat! Ja nuo vuorikankaat ovat aivan ihanat!

Anonyymi kirjoitti...

Waude mitkä pussit! Olisin ehkä mielummin halunnut arpajaisvoitoksi tuollaisen, kuin sen tatuointilahjakortin.... You know who?