sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tilkkupäivät Siilinjärvellä

nuppupeitto

Viime viikonloppuna oli tilkkuyhdistys Finn Quiltin vuosikokousviikonloppu Siilinjärvellä. Siellä on tarjolla aiheeseen liittyviä luentoja, työpajoja, lukuisa määrä kauniita tilkkutöitä näytillä, arpajaisia, tarvikemyyntiä. Tänä vuonna oli tarjolla myös fyysistä hyvinvointia hieronnan muodossa ja palvelu oli ahkerassa käytössä. Kyseessä on tilkkuilijan vuoden kohokohta. 
Tänä vuonna oli ajateltu myös keskosia eli Siilinjärven tilkkukilta oli ideoinut kaunein nuppupeittokilpailun. Valmiit nuppupeitot toimitettiin KYSiin ja sinne niitä päätyikin tosi komea keko - yli 200 nuppupeittoa - toinen toistaan ihanampia. 
Keskoset ovat olleet tilkkuilijoiden sydäntä lähellä eri puolilla Suomea useita vuosia ja monet sairaalat saavat vastaavia lahjoituksia vuosittain. 
Yllä oleva peitto oli oma panokseni kilpailuun. Valitettavasti sain aikaiseksi vain tämän yhden peiton.

nuppupeitto2

Reunukseen tikkasin pieniä nallukoita. Tätä peittoa oli mukava tehdä. Valmistumiseenkaan ei mennyt kauan, kun koko on vain 50 x 50 cm.
stipendipeitto

Yhdistyksen hallitus järjestää joka vuosi stipendiarpajaiset, joissa pääpalkintona on hallituksen tekemä tilkkupeitto, muut palkinnot ovat kauppiailta saatuja upeita tavaralahjoituksia. Peiton voitti tilkkuilija omasta killastani. Tilkkupäivät olivat hänelle ensimmäiset ja hän oli ylen onnellinen voitostaan.

FQ-tuotteet


Yhdistys on painattanut kahtena vuonna FQ-kangasta, ensin tuli mustavalkoinen ja tänä vuonna väri oli punamusta. Hallitus teki mallitöitä kankaan menekin parantamiseksi. Minä olen tehnyt eturivin nipsukukkaron (punavalkoinen toinen vasemmalta) ja vetoketjupussukan (neljäs vasemmalta). Mallityöt herättivät kovasti mielenkiintoa ja niitä olisi haluttu ostaa.

Minulla on ollut kovasti vipinää toisellakin rintamalla. Tällä viikolla on tänään neljäs kuoroharjoitus - toinen kenraali. Kuoromme on mukana Johannes-passioproduktiossa. Esitykset ovat pääsiäisviikon maanantaina Pirkkalan kirkossa klo 19 ja keskiviikkona Sääksmäen kirkossa klo 19. Mukana on liikkuja (tanssija) ja muutakin visuaalista katseltavaa. Olen tosi innoissani, vaikka yli kolmen tunnin harjoitukset työpäivän jälkeen vievät mehut. Ensi viikolla on maanantain jälkeen lomaa, joten jaksaminen on siltä osin turvattu. Jos joku lukija näillä kulmilla asustelee niin lämpimästi tervetuloa. Ohjelman saa ovelta 15 euron hintaan.

9 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Todella kauniita tilkkutöitä, värit toimivat yhteen.

Tilkkureppu kirjoitti...

Nuo yhdistyksen omasta kankaasta tehdyt olivat kiva idea, että näki mitä niistä oikein voi tehdä ja olivat hienosti tehty, ihastelin niitä itsekin ja en ihmettele jos oisi haluttu ostaa!
Kaunis nuppupeitto!
Tilkkupäivät olivat innostavat ja paljon oli kauniita töitä!

Marle kirjoitti...

Suloinen tuo nuppupeittosi. Kaunis on myös palkintopeitto. Voisiko sanoa, että peiton voittajalla oli "aloittelijan tuuria"? Toivotaan, että kirkkosali täyttyy kuorolaulun ystävistä.

Eija kirjoitti...

Nättin nuppupeitton olet ommellut. Onnea kuoroesityksiisi.

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Aivan ihania ovat.. kaikki. Kerrassaan upeaa kädentyötä:)

Unknown kirjoitti...

Upeita töitä !
Tuo sinun nallukkapeitto on tosi suloinen. Joku pieni on onnellinen kun sen saa :)
Mukavaa pian alkavaa pääsiäistä ♥

*VEKKI* kirjoitti...

Kivoja töitä ja varmasti todella vuoden kohokohta, niin paljon kaikkea kivaa.

Irma kirjoitti...

Nuppupeittosi on kiva ja lämminhenkinen, varmasti saajan on mukava köllötellä sen alla:)

Kiitos että laitoit yhdistyksen kankaista tehtyjen töiden kuvia nähtäväksi, saadaan taas mukavia ideoita;) Musta-valkokankaasta minulla onkin jo kassi ommeltuna. Puna-valkokangasta pitää myös hankkia kun sattuu kohdalle:)

anpali kirjoitti...

Minä sain tänään valmiiksi omat ensimmäiset Nuppupeittoni. Neljä kantta olisi myös valmiina, kunhan vain saan kasattua ja tikattua.