sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Leaf Evolution Shawl

leaf evolution2 

Tämä huivi valmistui nopeasti. Vaati tosin kaksi aloitusta, taisin ensimmäisellä kerralla olla liian väsynyt. Juhannuksena oli aikaa neuloa, joten viisi päivää riitti valmistumiseen. Huiviin käytin Louhittaren Luolan Ilmatar-lankaa 76 g 3,75 mm:n puikoilla. Lanka on pitsivahvuista ja koostumus on puolet villa ja puolet silkkiä, väri unikko. Huivi on kooltaan 148 cm x 63 cm. Ohje-ehdotuksen ja langan bongasin titityyn blogista. Tämä menee lahjaksi, mutta itselle voisin tehdä toisen.

leaf evolution3

leaf evolution4

leaf evolution5

leaf evolution6

torstai 26. kesäkuuta 2014

Organisaattori

organisaattori/>

Joku neuloja esitteli tällaista organisaattoria ja sen jälkeen ajatus on pyörinyt mielessäni. Vielä kun yksi kiltakaveri kertoi nähneensä jollain tällaisen livenä, niin kaikkien kiireiden loputtua tilasin itselleni pienen kesälahjan.

organisaattori2

Olen lopen kyllästynyt kaivamaan tavaroita laukunpohjalta. Ja tavaraahan pitää olla mukana kaiken mahdollisen varalle. Oli vaikea arvioida kokoa nettikuvan ja mittojen perusteella. Tämä on kooltaan noin 23 x 19 x 13. Aluksi tuntui vähän isolta, mutta kun sain laitettua tavarat sisään, niin ei se niin iso ollutkaan. Enää tarvitsee ommella kuoret tai pari :)

EDIT: Organisaattoreita löytyy Samorgasta.

leaf evolution

Tähän malliin sain vinkin titityyn blogista ja lanka on myös tilattu heiltä. Laitan tarkemmat speksit, kun työ on kuivunut ja kunnolla kuvattu. Nyt voin jo sanoa, että olen tyytyväinen lopputulokseen ja juhannuksen aikaan se neuloutui nopeasti, eilen päättelin loput reunasilmukat. Lahjaksi menee.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sukkia ja muuta päivitystä

Onpa aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. On ollut jokseenkin kiireinen alkukevät.

verstas

Kevät meni viimeistellessä verstasta. Paneloinnissa, maalaamisessa ja kalustamisessa meni oma aikansa. Vappuna tilanne oli jo aika hyvällä mallilla. Vuosi sitten työmaalla tehtiin mittava varaston muutos ja sain ostaa erittäin kohtuulliseen hintaan hyvää varastohyllyä, sitä riitti minulle, siipalle ja vielä ulkovarastoonkin. Vihdoin kaikki tavarat on yhdessä paikassa. Toissapäivänä haimme Ikeasta työtuolit. Nyt on paikat kunnossa ja kesällä saa ompelukone laulaa. 

Kuun vaihteessa vietettiin kuopuksen ylioppilasjuhlia suuren suvun voimin. Sitä ennen tietenkin oli kuurausta ja kaikenlaista valmistelua. Keli oli viileä, mutta onneksi ei tullut kuitenkaan vettä kaatamalla.

matkalla pohjoiseen

Kesäkuun alussa piti pikaisesti tehdä työ Oulun valtakunnalliseen näyttelyyn. Idea oli muhinut pitkään ja olin hamstrannut sopivia kankaita. Toteutus jäi kyllä melkein viime tippaan, mutta valmistui kuitenkin. Viimeistelyvaiheessa tuli vielä tikkausideoita, joita en enää ehtinyt toteuttaa, mutta kun saan työn takaisin elokuussa, niin taidanpa vielä vähän jatkaa.

saltkråkan

Vuonna kivi ja keppi olen aloittanut Saltkråkan sukat ja ne olivat jääneet siihen, että ensimmäisen sukan varsi oli valmis. Nyt päätin vihdoin saada sukat valmiiksi ja ne olivat sopivaa autokäsityötä. Lanka on tosi vanhaa seiskaveikkaa ja puikot 3,5 mm. Lankaa kului 96 g. Ranteet tulivat jostain syystä tosi kipeiksi paksuilla puikoilla vääntäessä.

candlepower

Nämä Candlepower sukat aloitin kotimatkalla Tilkkupäiviltä maaliskuussa. Näitä oli kiva tehdä, raidoittuivat tosi mukavasti. Lanka on Austermannin Stepiä, tähtimerkki leijonaa. Varret ovat yhtä mallikertaaa lyhyemmät kuin ohjeessa. Puikot olivat 2,25 ja 2,75 mm. Lankaa kului 63 g.

Keväällä neuloin neuletakin, jota jo käytin ylkkäreissäkin, mutta se vaatii vielä vähän viimeistelyä ja kuvauksen. Juhannuksen aikaan aloitin yhden huivin, joka likoaa nyt huuhtelussa ja odottaa pingotukseen pääsyä. 

Tilkku- ja neuleideoita pursuaa päästä yli äyräidensä, onneksi viikon päästä alkaa loma, niin pääsee toteuttamaan itseään.