sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Joulu mielessä?

Tänä viikonloppuna olen ommellut adventtikalentereita. Omilla lapsilla ei ommeltuja ollut. Käytettävissä ollut aika kului tarpeellisten vaatteiden ja neuleiden tekoon. Partiolaisten joulukalenteri on sen sijaan ollut must.

adventtikalenterit

Nämä tarvikkeet on saksalaisesta tilkkukaupasta, ystäväni hankkimana. Tilkkulehdissä olen näitä katsellut, mutta en ole niihin Suomessa törmännyt. Tosin Tilkkutexin nettikaupasta joitain löysin.
Tekemistäni suurempi on kooltaan 62 x 80 cm ja pienempi 58 x 60 cm. Nämä menevät joulumyyjäisiin, ellei omassa perheessä tarvetta/paikkaa löydy. Kuusityöhön täyty vielä lisätä vähän tikkausta.


sukat15

Hillokellariin sain viimeisteltyä vielä parit lastensukat. Pelkkää perussukkaa, kun raidat itsessään ovat niin kauniit.

Unohdin kotiin tilkkuleikkurin ja muut tarvikkeet. Ei siitä onneksi ihan hirveästi ollut haittaa, kun näyttää saavan niin vähän valmista aikaan viikonloppuna. Sakset ja nuppineulat mökiltä löytyvät. Seuraavalla kerralla on ihan pakko tuoda oma leikkuri mökille.
Lauantaina oli niin ihana keli, että tuli tehtyä vähän pihahommiakin. Mökkeilyä olisi taas jatkanut pidempäänkin.

lauantai 20. lokakuuta 2012

Lämpöä talveen

Harmi, kun illat pimenee niin, ettei töiden jälkeen saa enää kuvattua neuleita tai muita valmistuneita töitä. Onneksi on viikonloput :)

sukat14

Ken söi kesävoin -sukat on tehty "oravannahka"-langasta. Kerällä lanka ei näyttänyt houkuttelevalta, mutta oranssit raidat piristävät ja pidän näistä kovasti. Luin ohjetta huolimattomasti ja kärjen päättelyni näytti ihmeelliseltä. Vertaaminen kirjan kuvaan ja ohjeen uudelleen luku auttoivat ja jatkoin vielä kavennuksia ja sain näistä tsi istuvat sukat jalkaani. Lanka on Opalia, puikot 2,5 mm ja lankaa kului 53 g.

kauluri

Seinäjoen reissulla aloitin ja lopetin tämän Zuzu´s Petal -kaulurin. Keksin ohjeen jonkun blogista ja ihastuin malliin. Lanka on muutama vuosi sitten Norjan reissulta ostettua Mirasolin Hachoa. Lankaa kului 72 g nelosen puikoilla. Kauluri tuntuu tosi mukavalta päällä, asettuu hyvin ja on lämmin. Tällaiseen tuli ostettua langat Kauhavan kangasaitasta, vaikka periaatteessa en tee samaa ohjetta uudelleen, kun maailma on täynnä ihania ohjeita, mutta poikkeus vahvistaa säännön eikä tämä ole pitänyt aiemminkaan.

Viikonloppuna on ohjelmassa ainakin vähän ulkoilua ja tilkkuilua.
Eilen illalla ja tänä aamuna tuli pulahdettua Näsijärvessä, vähän on jo viileä - pikkusen pitää kiljahtaa, kun pulahtaa veteen :) Jälkifiilis on uskomattoman ihana, toivottavasti järvi ei jäädy vielä pitkään aikaan.

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Seinäjoen messuilla

Messut olivat jo viime viikonloppuna, mutta en ole ehtinyt aiemmin kirjata kokemuksiani tänne. Olin onnekas ja voitin sisäänpääsyn Anun arvonnassa. En ole ollut aiemmin Seinäjoen messuilla. Mielenkiinnosta menin sinne äitini kanssa, asian oli sovittu jo kesällä. Äiti muutti vuosi sitten Seinäjoelle, joten hänen luotaan oli helppo poiketa tarjontaa katsomaan. Paikallislehden mukaan näytteilleasettajia oli noin 300, jotka mahtuivat hyvin yhteen tilaan. Olin jo ennakkoon päättänyt olla maltillinen hankinnoissa, koska Tampereen messut ovat kohtsiltään ja siellä saattaa mopo karata.

Seinäjoen messujen hankinnat2

Kirjoja oli tarjolla kolme kahden hinnalla, joten sisäinen sulovileenini ei pystynyt tarjousta ohittamaan. Kassikirjassa on ohjeita viimeisteltyihin yksityiskohtiin. En pidä virkkaamisesta, mutta virkatut tähdet kampittivat minut täysin. Tilkkutyökirja oli aika basic ja ehkä turha hankinta, mutta eihän se maksanut mitään :).
Raijamin ihanat kortit ovat ohittamattomia. En sattunut törmäämään kesäsarjaan kaupoissa, mutta onneksi sain niitä nyt hamstrattua. Odotan, milloin pääsen kortin olotilaan:" Loma on sitä, ettei ole mitään tekemistä ja siihen on aikaa koko päivä."

Seinäjoen messujen hankinnat

Dropsin pitsilankaa on "pakko" kokeilla. Siihen on jo ohjekin katsottuna, Näcken. Kesällä ostin nuottikorvikset ja nyt sain niihin kaulakorun. Mökille tarvitaan pyyhemerkit. Sininen akaattinauha oli täysin heräteostos, samoin pitsi ja luunapit, mutta ehkä aika tavaran kaupittee.

Seinäjoen messujen hankinnat3

Kesällä sain äitiltä synttärilahjan rahana ja päätin katsoa, löydänkö jotain kivaa Seinäjoeltä.
Löysin kultaseppä Jorma Valon myyntipisteestä Aurora-rintaneulan, jonka ajattelin käyvän kevyiden huivien kiinnitykseen. En voinut myöskään vastustaa kivoja saman sarjan nappikorviksia.

Kangasaitan hankinnat

Lauantaina lähdimme vielä käymään Kauhavan kangasaitassa, jossa tein täsmäostoksia. Paula-punoskuteesta tulee matto (ostin kaksi vyyhtiä), 2 mm:n huopalevylle on myös suunnitelma ja heijastinnauhoista tulee - heijastimia :). Silje alpakasta tulee nopeasti neuloutuva kauluri.

On täällä neulottukin. Päättelyä vaille on sukat ja kauluri. Lisäksi olen kutonut lasten sukkia, kaksi on valmiina, mutta ne ovat eri paria. Näistä tai osasta lisää seuraavalla kerralla.

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Jatkoa sukkasatoon

sukat12

Neljäs sukkaparini valmistui perjantaina. Malli on ihastuttava Fredrika. Halusin tehdä sukat Novitan uudesta Nostalgiasta, vaikka vähän pelotti, nouseeko kuvio esiin kirjavassa langassa. Lanka toimi kuitenkin onneksi ihan hyvin. Mallissa on hauskan erilainen kantapää.

sukat13

Lankaa kului 116 g, puikot 3,5 mm. Mallina toimii äitini, mutta sukat tein kummitytölle.