keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Synttärilahja

Vanhenin taannoin ja siippa kysyi, mitä haluaisin lahjaksi. Vakiovastaukseni on kultaa, timantteja ja ulkomaan matkoja. Niitä kuitenkin löytyy paketista melko harvoin - enkä oikeastaan ole kiinnostunutkaan kuin viime mainitusta. Lankoja ja kankaitakin on pieni harrastushuoneeni täynnä. Niinpä pyysin siippaa tekemään hyllyn keittiön seinälle. Siitä on ollut puhetta jo useamman vuoden, mutta toteutus on uupunut.

hylly

Näin hieno siitä tuli. On mulla taitava siippa. Oli ehkä hyväkin, että ajatus hautui aikansa. Alta aikayksikön sain hyllyt täytettyä olemassa olleilla tavaroilla. Oikeana synttäripäivänä sain keskihyllyllä olevan figuurin auringonkukkia helmassaan (niin minua-siis ne auringonkukat). Olen noita figuureitakin katsellut pitkään. Ehkä hyllystä ajan oloon vielä löytyy muutama muukin. Etureunaan pitää laittaa kuulemma joku tilkkutyöreunus, että saadaan pistorasiat piiloon. Katsotaanpa kauanko sen totetutus antaa odottaa itseään.
Kuva on huono, otin sen eilen illalla kiireessä ja siippa kannatteli lamppua, että sain kuvattua suoraan edestä päin, keittiömme on sellainen pieni peruskerrostalokeittiö.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Merenkulkijat sukkasatoon

sukat9

Yllättäen työparini, jonka kanssa olemme rakentaneet nykyisen toiminnan, ilmoitti että hän lähtee tyttöystävänsä perässä pääkaupunkiseudulle töihin. Hän on vastannut tekniikasta ja minä pehmopuolesta. Tyhmänä kuvittelin, että hän vääntää vielä bittiä, kun minä lekottelen eläkkeellä - toisin kävi. Jonkin aikaa siis omat paineeni kasvavat ennenkuin seuraaja ottaa homman haltuun.

sukat10

Mikä sen paremmin sopii Helsinkiin muuttajalle kuin Merenkulkija-sukat.

sukat11

Käytin sukkiin melkein kokonaisen kerän 150 g:n seiskaveikasta. Puikot 3,5 mm. On se hyvä, kun alkoi sukkasato, näitä lahjasukkia näyttää nyt odottavan jonossa monenlaisia. Kummitytön sukat on jo puikoilla ja yksi kesävoi-sukkakin valmiina.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Satoilua

Mulla oli kerrankin mahtava arpaonni ja voitin Tanssivat Puikot -blogin arvonnassa ihanat kämmekkäät. Kuva on otettu töiden jälkeen parvekkeella, joten se ei tee oikeutta ihanuuksille, mutta nää on tosi ihanat. Kiitos vielä kerran PäiviH.

kämmekkäät

Kerrankin olen ajoissa, veljeni tulee miehen ikään joulukuun alussa ja nyt on jo lahjasukat valmiina.

sukat8

Lankana Shoppel Wollen Jeans ball. Lankaa kului 83 g tikutettuna 2,5 mm:n puikoilla. Toisessa sukassa tuli vähän sekoilua, kun tein ulkomuistista, joten pääsin purkamaankin. Malli on Vice versa. Sukat kudotaan kärjestä kantapäähän ja sen jälkeen käännetään nurinpäin ja neulotaan loppuun. Sukkia voi käyttää kummin päin vaan. Aika hauska idea. Metsämies voi laittaa sileän puolen jalkaa vasten niin ei ala hiertää. Nyt opin vihdoin Judis magic cast onin, kun katsoin videon you tubesta. Tulee tosi siisti ja napakka aloitus, eikä ole edes vaikea.

tohtori

Prinsessa on innostunut lääkärileikeistä, joten täytyyhän lääkärillä olla lääkäritakki ja kunnon stetoskoopit. Ohje on Ottobre-lehdestä 1/2010 kevät. En ole pitkään aikaan ommellut mitään vaatetta. Tätä oli kiva tehdä, kun ei ollut kauluksia eikä kalvosimia. Kangas on vaikeasti siliävää, olen höyryttänyt sitä moneen kertaan ja edelleen on aikamoiset rypyt, mutta leikeissä niitä tulee nopeasti lisää.

Kaksi muutakin sukkaa on valmiina, mutta kummaltakin puuttuu pari. Seuraavaksi siis niiden kimppuun, jos saisi vielä toisen ja ehkä kolmannenkin parin sukkasatoon tällä viikolla.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Koulutuspäiväsukat

Olin perjantain Helsingissä kurssilla ja mukaan piti saada jotain helppoa neulottavaa. Nappasin kerän woolia ja 2,75 mm:n puikot. Aloitin sukkia junassa ja ne valmistuivat jo lounastauon jälkeen. Kotimatkalle ei ollutkaan sitten mitään käsityötä. Näistä tuli kyllä aika isot vauvansukat, täytyy sovittaa pian 2-vuotiaalle pikkusiskolle, onko hänellekin liian suuret. Seuraavat on modattava pienemmiksi.

sukat7

Taas ollaan mökillä viikonlopun vietossa ja tarkoitus oli kerätä tyrnimarjat talteen ja käydä metsässä kuikuilemassa sieniä. Sain aloitettua tyrnin poiminnan, mutta hetikohta aloituksen jälkeen alkoi sataa ja vettä on nyt tullut tasaisin väliajoin. Siispä olen aloittanut uudet sukat ja katsonut aiemmin aloittamieni ohjetta huonolla menestyksellä. Tänään aloittelin ompelemaan jonkinlaisen ompelukyllästymisen jälkeen, keväällä taisi olla vähän hurja urakka. Aloittelin valmiiksi leikatuista neliöistä pannunlappuja, vähän tahmeasti lähti käyntiin. Saattaa olla, että sukkasato vetää nyt enemmän puoleensa.

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sukka toppas kantapäähän

Koko viime viikon olin vähän puoloikuntoinen ja se jatkui viikonlopulle, se tietenkin harmitti, kun oli niin paljon suunnitelmia.

tomaatit

Äitiltä sain pari tomaatintainta keväällä ja istutin ne lavaan, jossa piti kasvaa vain yrttejä ja salaattia. "Varkaat" pääsivät kai valtaamaan tomaatit. Äiti kävi kesällä ja antoi vähän ensiapua - leikkeli haaroja ja sitoi raskaita oksia kiinni. Tomaatit ovat oikeita mutantteja, eikä niillä ole aikomustakaan punertua. Tomaattien päällä on kaksinkertainen harso, mutta mietin kauanko uskallan pitää niitä taivasalla, etteivät palellu. Pitäisiköhän koittaa ottaa ensin yksi kypsymään sisälle.

tyrni

Tyrnimarjoja tulee tänä vuonna huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Ovat keräyskypsiä viikon tai viimeistään kahden päästä. Ne ovat aamuisin niin hyviä jogurtin ja pähkinämyslin kanssa.

hämähäkinseitit

Sunnuntaita vasten yöllä satoi aika rankasti. Sunnuntaiaamuna uimaan mennessä ranta oli mielenkiintoisen näköinen, kun varvukko oli täynnä hämähäkinseittejä, joihin oli jäänyt vesipisaroita.

mustikat

Pihassa oli mustikoita vielä keräämättä. Sain täyden poimurillisen isoja, makoisia mustikoita, eivät olleet vielä ollenkaan vetisiä. Sienimetsään en uskaltanut lähteä, kun olo oli vielä vähän hutera.

sukat5

Sukkasatoon aloittelin veljen villasukkia. HYvä suunnitelma ei toteutunut, kun lankani oli lopulta liian ohutta valitsemaani malliin. Poimin Ravelrystä vice versa -sukkaohjeen.

sukat6
 
Sukka eteni ihan kivasti kantapään kääntöön asti. Tuossa kohtaa jäin keskelle sukkaa. Sitten ohje käski kutoa yhteen langankierron ja silmukan. Jäin ihmettelemään, tehdäänkö nuo yhteenneulonnat samalla kerroksella kaikki tai kahdella kerroksella. Lueskelin kantapään ohjeita Wendy D. Johnsonin kirjasta. Nyt kun sukka on levännyt pari päivää, niin ehkä se sujuu - täytyy yrittää. Sukkasato ei lähtenyt siis ihan vauhdikkaasti etenemään.
Työläisen illatkin ovat niin kiireiset. Maanantaina aloitin jumpan ja eilen oli syksyn ensimmäinen kiltailta. Tänään onkin pyykinpesupäivä ja huomenna kuoro. Viikonloppu on taas ihan kohta käsillä.:D

lauantai 1. syyskuuta 2012

Sukkasatoon mukaan

Pohdiskelin pitkään lähdenkö sukkasatoon, vai kudonko, mitä milloinkin mieleen juolahtaa, kun keskeneräisiä projekteja pursuaa sieltä ja täältä - niin neuleita kuin tilkkujuttujakin. Töissä tuntuu vauvoja syntyvän kuin sieniä sateella. Ainakin noita junasukkia voisi tehdä varastoon, ainakin yksi vauva näyttää taas olevan tulossa.

sukat4

Nämä pienet junasukat valmistuivat pääosin autoillessa mökille ja takaisin. Tyttövauvan isä palaa töihin muistaakseni ensi viikolla.


bloginappi 2012
  
Päätin lopulta osallistua sadonkorjuuseen ja pääsin Hillokellariin. Tämä on toinen satoiluni. Tällä viikolla olen ollut puolikuntoinen ja pääasiassa makaillut työpäivän jälkeen takaraivollani. Samalla olen surffaillut Ravelryssä ja etsinyt sopivia sukkamalleja, onhan niitä ollut suosikeissa ja jonossa jo entuudestaankin. Olen myös selaillut muutamia sukkakirjojani. Haluan tehdä kauniita, mutta ei liian monimutkaisia sukkia.
Perjantain lepuutin kotona pienessä lämmössä. Kasasin sängylle sukkalankani ja sovittelin sukat ja mallit yhteen. Kaikkiaan niitä kertyi suunnilleen 10 ohjetta/lankaa. Kaikkia en ehdin sukkasadon aikana tehdä, mutta katsotaan, mihin rahkeet riittää. Suunnitelma on kerrankin tehtynä. Pikkuveljeni täyttää kolmen kuukauden päästä pyöreitä, joten aloitan hänen sukistaan ja niihinhän piti käydä ostamassa lanka Lankaideasta.

nasinneulat

Tiistaina käväisin töiden jälkeen siipan kanssa Tampereen Metso-kirjastossa. Siellä oli tilkkkukilta Näsin Neulojen 10-vuotistilkkunäyttely - Tilkkupolkuja 10 v. Taas pääsin katselemaan tilkkujen väriloistoa.


nasinneulat2

Näyttely on auki 28.8.-8.9.2012 kirjaston aukioloaikoina. Poikkea sinäkin, jos olet lähietäisyydellä.

Irma Tilkuista totta -blogista antoi minulle tunnustuksen.

 

Kaunis kiitos Irma :). Voisin pongauttaa tunnustuksen heti takaisin. Tällä kertaa olisin tunnustusta jakanut eteenpäin tilkkuilijoille, mutta näyttää jo suurin osa sen saaneen. Seuraan säännöllisesti massiivista määrää käsityöblogeja ja tunnustuksen voisi jakaa jokaiselle niistä.
Siispä kaikille täällä piipahtaville bloggaajille: I love your blog.

Viikonlopulle on taas kasautunut hommia enemmän kuin ehtii tehdä - menenkö siis vain sohvalle kutomaan, etten stressaannu. Yksi hullu juttu on kesken ennen sukkasatoon ryhtymistä - siitä lisää valmistuttuaan.

Ainakin sauna, uinti ja pihvi tänään illansuussa ovat ohjelmassa. Meillä on tänään hääpäivä ja siippa hemmottelee minua yleensä pihvillä ja hyvällä viinillä. Toivottavasti saan samalla karkotettua poskionteloita kohti hivuttautuvan taudin valkosipulin voimalla.

Rentouttavaa viikonvaihdetta.